Archief: september 2005

Bassie maakt comeback zonder Adriaan

De herhalingen van Bassie & Adriaan op Nickelodeon zijn zo’n succes, dat de zender meer en meer actuele televisie wil van de clown en de acrobaat. Dat gaat deels lukken. Bassie maakt op 15 november een comeback, terwijl Adriaan nog herstelt van speekselklierkanker.

Bassie vormt nu een team met een leger aan zwarte pieten, want hij speelt mee in de nieuwe kinderserie De Reis Van Zwarte Piet. Nickelodeon zendt elk jaar een serie uit als opmars naar Sinterklaas toe.

Bassie zonder Adriaan, zal dat gaan werken? Lees verder

Nieuwe ronde nieuwe kansen voor Annette Barlo

Kent u haar nog? Die dochter uit Oppassen! die zo verschrikkelijk bijdehand was? Juist ja, Annette Barlo. Nadat Oppassen! ophield te bestaan ging het bergafwaarts met de carrière van Barlo. Ze presenteerde een televerkoop-programma dat te weinig verkocht en verdween vervolgens naar TV Utrecht.

Maar een balletje kan raar rollen, en eind oktober maakt Barlo haar comeback op nationale televisie bij Net 5. Dat maakte SBS Shownieuws gisteren bekend. Op zondagmiddagen gaat Barlo het programma I Feel Good presenteren, dat gaat over gezondheid en welzijn.

Ik heb bij Annette Barlo nooit het idee gehad naar een televisie-vakvrouw te kijken. Eerder een soapie die graag op televisie wil zijn. Misschien bewijst Barlo zich nu bij Net 5, ik heb echter mijn twijfels.
Lees verder

Wereld Natuur Fonds gaat schaamteloos commercieel bij Avro

In een tijd waarin er steeds meer goede doelen bijkomen, vecht ieder doel voor zijn eigen bestaan. Dat daarbij hedendaagse methoden niet worden geschuwd, bewijst Jungle Jury op de Avro.

In Jungle Jury strijden een aantal (semi-)bekende Nederlanders om het ambassadeurschap van het Wereld Natuur Fonds. Personen als Jochem van Gelder, Hennie Huisman, Floortje Dessing, Mat Herben, Ali B en Froukje de Both moeten op sollicitatiegesprek komen bij vier animatiedieren. Volgens de Avro kennen deze beesten geen genade als het op natuur aankomt.

Het concept klinkt wat kinderachtig, en het valt te bezien hoe serieus een goed doel moet worden genomen dat zo commercieel te werk gaat. We gaan het zien.

Jungle Jury, 20.00 uur, Avro Lees verder

Big Brother presenteert: Herken De Homo

Zo’n 800.000 mensen kijken op donderdagavond om 20.30 uur naar Talpa voor de live-uitzending van Big Brother. Op het andere kanaal, RTL 5, zijn er bijna 300.000 kijkers voor Herken De Homo. Blijkbaar gunt Big Brother RTL 5 die kijkers niet, want het concept wordt schaamteloos gejat. De bewoners van het Big Brother-huis krijgen 48 uur de tijd om te ontdekken wie er homoseksueel is in het huis. Zappen.blog.nl zet zijn geld in op Rikkert. Lees verder

Vanavond ontknoping kopieerwedstrijd In De Huid Van

Na zes weken voorrondes is vanavond de finale van In De Huid Van, voorheen bekend als De Soundmixshow. Het belooft een spannende finale te worden, want de geleverde kwaliteit was hoog. Tegelijkertijd was de muziekkeuze van de kandidaten (of natuurlijk de makers van het programma) wat braaf; het zijn vooral de geijkte Top 40-artiesten die worden vertolkt.

Twaalf deelnemers kruipen vanavond in de huid van Alicia Keys, Kane, U2, Ilse de Lange, Norah Jones, Joe Cocker, Cher, Anouk, Janis Joplin, Frans Bauer, LeAnn Rimes en Joss Stone. In de jury heeft Hennie Huisman zitting genomen. Big Brother is er ook bij betrokken; presentator Winston Gerschtanowitz zal de bewoners een muziekquiz voorleggen. Lees verder

Ralph eruit. Maar wie is Ralph?

De kijkers hebben beslist, Ralph heeft het Big Brother huis moeten verlaten. Hij kreeg 26 procent van de stemmen, Roel kreeg er 36 en Lieske 38 procent.

Zappen.blog.nl heeft het al vaker geschreven: Ralph bewoog zich bijna als onzichtbaar voort in het huis. Wij vragen ons dan ook af: wie is Ralph eigenlijk?
Lees verder

Kat-en-muis-spel over toekomst Publieke Omroep duurt voort

Staatssecretaris Medy van der Laan is nauwelijks bereid tot concessies omtrent haar omroepplannen. Slechts op vier puntjes is ze bereid de Publieke Omroep tegemoet te komen. Die dreigen op hun beurt met het opheffen van televisie- en radiozenders. Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan het politieke kat-en-muis-spel. Wie gaat er aan het langste eind trekken? Lees verder

Ton belazert de kijker

Zappen.blog.nl was al niet erg enthousiast over het programma Ton op SBS 6, en daar is nu alleen maar meer reden toe. Ton van Royen bedondert namelijk de boel. In de uitzending van afgelopen zaterdag over gigolo's maakte de televisiemaker doodleuk gebruik van porno-acteurs. Lees verder

Wat is Tanja achterbaks!

Ik had haar niet hoog zitten, maar Big Brother-bewoonster Tanja heeft het nu helemaal bij mij verbruid. Wat verschrikkelijk jammer dat de bewoners haar vorige week de hand boven het hoofd hadden gehouden tijdens het nomineren, ik zou haar namelijk heel graag vanavond al zien vertrekken. Bah, wat kan zij achterbaks zijn!

Wat is er gebeurd?
Lees verder

Thuis kan bijna door voor grootste familie van Nederland

Het noodlijdende middagmagazine Thuis wordt door Talpa uitgebreid met presentatoren en deskundigen. Onlangs was Caroline Tensen al naast de vijf vaste presentatoren te zien, en hebben Jasmine Sendar en Fajah Lourens screentests gedaan. Ook zouden verschillende 538-deejays bij Thuis betrokken worden.

Bovenstaande bestaat veelal uit geruchten, feit is dat met ingang van afgelopen woensdag Evert Santegoeds wekelijks het laatste nieuws uit de wereld van royalty en entertainment komt bespreken. Santegoeds kennen we natuurlijk allemaal als hoofdredacteur van roddelblad Privé.

Het moet niet gekker worden, nog even en Thuis is de grootste familie van Nederland met het kleinste aantal kijkers.
Lees verder

Bios Achterwerk

Er bestaan vergevorderde plannen om Villa Achterwerk naar de bios te brengen. Roos en haar mannen vinden het toepasselijk om het tienjarig bestaan op het witte doek te vieren.

"Er is inmiddels een synopsis geschreven en we zijn benaderd door een
filmproducent. De VPRO staat er positief tegenover, we kunnen zo van
start", zegt regisseur Ben van der Meijden in KRO’s Mikro Gids. "Het is
voor mij een logisch gevolg dat er een film komt."

Villa Achterwerk is het jeugdblok van de VPRO. Een vast onderdeel
binnen het programma wordt ingenomen door Roos en de mannen Van Rossum
en Van Oorschot.

Leuk! Roos en haar mannen zijn een begrip. En het zou niet de eerste kaskraker gebaseerd op een jeugdserie zijn.
Lees verder

Joling & Gordon twijfelen over vervolg Over De Vloer

Talpa is zo tevreden over Gerard Joling en Gordon Heuckeroth, dat de zender graag een nieuwe serie Over De Vloer wil uitzenden. Het programma is één van de grote kijkcijferhits gebleken op Talpa.

Of die tweede serie er komt, is de vraag. Joling vertelde in RTL Boulevard dat de agenda’s van beide BN’ers uitpuilen. Bovendien vielen de opdrachten – tijdelijke verblijven op bijvoorbeeld een varkensfokkerij, een parenclub of de dierentuin – niet altijd mee.

Het is niet mijn kopje thee, maar als het scoort, waarom geen vervolg? Zo niet, dan kan de fan naar Madame Tussaud’s, want Gordon wordt daar in was gegoten. Lees verder

Van der Laan wil langzame dood NPS

De stilte rondom de omroepplannen in Den Haag is slechts uiterlijke schijn. De Telegraaf meldt vandaag dat Staatssecretaris Van der Laan achter de schermen druk bezig is voor behoud van de NPS. Althans, tijdelijk behoud.

Ze wil de omroep tot 2011 de tijd geven om af te bouwen. Zo denkt ze het woedende personeel tegemoet te komen en is er de mogelijkheid om programma’s onder te brengen bij andere omroepen. Haar coalitiepartners willen niks van dit alles weten.

Ligt het aan mij, of klinkt dit bijna als een marteling? Nog zes jaar doorgaan en weten dat het dan voorbij is. Geef de veroordeelde dan gratie en laat hem leven, of maak er een snelle dood aan.
Lees verder

Nederlands Film Festival op Nederland 3

Het 25-jarig jubileum van het Nederlands Film Festival wordt overschaduwd door het overlijden van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen. Desalniettemin vieren filmmakers, acteurs en bioscoopexploitanten dat het zo goed gaat met de Nederlandse film.

De komende maand gaat een flink aantal Nederlandse producties in première, zoals de voetbalfilm Johan, Leef!, Castingx, Het Paard van Sinterklaas, Knetter en de telefilm Eilandgasten.

Cinema.nl en R.A.M verzorgen tijdens het festival dagelijkse verslaggeving op Nederland 3. Dat wordt afgetrapt met een special waarin wordt gekeken hoe de Nederlandse film onze samenleving weerspiegelt. Verderop tijdens het festival is er ook aandacht voor de uitreiking van de Gouden Kalveren op 7 oktober en is er een grote filmquiz. Daarnaast wordt tal van Nederlandse films uitgezonden, zoals Cloaca en Van God Los.

25 Jaar Nederlandse film, woensdag 20.55 uur, VPRO
De Avond van de Grote Filmquiz, vrijdag 20.20 uur, VPRO
Dagelijks festivalbulletin rond middernacht, VPRO

Lees verder