Hulde voor At5

Al enige weken hoor ik de aankondiging dat At 5 vanaf een boot gaat uitzenden. ‘So what!?’, dacht ik telkens. ‘Grappig hoor, maar zo bijzonder lijkt me dat nou ook niet.’ Het zou gaan om een unieke manier van televisie maken die nog niet eerder beproefd is. Om in te haken op de waterevenementen Gay Pride en Sail 2005.

Vandaag was de eerste uitzending van Zwoele Gracht, zoals het programma heet. En zowaar, ik ben wildenthousiast! Wat een geweldig goed format! De twee presentatoren zitten aan tafel op een dek in druilerig herfstweer met twee goed uitgezochte gasten. De (in Nederland geboren) Georgische presidentsvrouw Sandra Roelofs en de (in de Oekraïne geboren) Nederlandse actrice Victoria Koblenko.

Het gesprek gaat over integratie, over media-aandacht en het succesverhaal van beide dames. Ondertussen veel shots van de opstelling op de boot en shots vanaf de kant. Dan wordt duidelijk dat bij noodweer ook overdekt opgenomen kan worden. Tegelijkertijd zie je veel herkenbare plaatjes van prachtige stukjes Amsterdam. Veel spannender dan de zomeruitzendingen vanaf het dakterras van At5. Hulde voor de Amsterdamse omroep!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hulde voor At5

  1. erik

    Voor de belangstellenden: de eerste uitzending hadden we problemen met de muziek, die “jengelde”. Allereerst excuses, maar het is gelukkig opgelost. Vandaag (dinsdag) zag je soms een hikje in beeld, dat is de prijs die je betaalt voor onder bruggen doorvaren. De plaatjes zijn prachtig in de grachten, maar de bruggen van staal en dan valt het beeld soms heel even weg. We zoeken nu eenmaal altijd de grenzen van ons kunnen op bij AT5.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>