Nieuwe zender TV Oranje waagt zicht op markt digitale televisie

Op 1 oktober is Nederland een nieuwe zender rijk: TV Oranje. Op dit digitale themakanaal is nonstop aandacht voor het Nederlandse product, zo meldt Het Parool. Veel Nederlandse artiesten zijn van mening dat er voor de eigen (muziek)stroming onvoldoende ruimte is in het huidige Nederlandse medialandschap. TV Oranje moet een nieuw reclamevrij tv-station worden dat 24 uur per dag videoclips en tv-beelden van Nederlandse artiesten, Nederlandse bands, Nederlandse orkesten, Nederlands cabaret en Nederlandse musicals brengt.

Op dit moment beschikt volgens een onderzoek van Ernst & Young 18 procent van de huishoudens over digitale televisie. Veel Nederlanders zouden overwegen om op korte termijn over te stappen op digitale televisie.

Ik moet nog zien dat TV Oranje weet te overleven. Het is vooralsnog moeilijk gebleken om een lucratief betaalmodel op te zetten voor media die ook gratis verkrijgbaar zijn, zoals internet via je mobiele telefoon, abonnee-gedeelten op websites en ook digitale televisie. De meerwaarde om er daadwerkelijk geld voor neer te tellen, moet groot zijn. Vergeet daarbij niet dat de TROS al betrekkelijk veel Nederlands product aanbiedt, gewoon gratis. Desalniettemin is het lovenswaardig dat TV Oranje op deze manier pioniert.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe zender TV Oranje waagt zicht op markt digitale televisie

 1. Gijsbrecht Hinnikveld

  Ik sluit me hierbij aan. Gedoemd om te mislukken dit project. Wie zit daar nu op te wachten? Zo te horen gaan ze het behoorlijk breed aanpakken; als het maar uit nederland komt is het goed genoeg. Maar jongeren zien nederlandse clips toch al op tmf en the box. Cabaret, orkesten, musicals… is ook allemaal al bij andere zenders te zien. En het heeft allemaal niks met elkaar te maken behalve het feit dat het uit nederland komt. Klinkt als een behoorlijk schizofrene zender. Ik zou de mensen niet willen kennen die daar naar willen kijken.

  Het nummer dat ik nu moet overnemen is trouwens 666886!!!!

    /   Reply  / 
 2. Herman

  Bedankt voor je bericht Gijsbrecht. Dat nummer is inderdaad nodig om te voorkomen dat allerlei computers deze site spammen met automatische berichten. en het is niet noodzakelijk telkens te vermelden welk nummer je moet overnemen ;-)

    /   Reply  / 
 3. Gijsbrecht Hinnikveld

  Graag gedaan Herman.

  En ik zei het alleen maar omdat dat nummer nogal satanisch op me overkwam! Het nummer van het beest enzo… Deze keer is het trouwens 336346!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>