Kabinet straft mogelijk alle media voor primeurdrang RTL Nieuws

Het kabinet denkt er sterk over na de Miljoenennota volgend jaar niet meer voortijdig onder embargo te verstrekken aan media en politici. Deze partijen krijgen doorgaans de documenten (duizenden pagina’s) enkele dagen van te voren om zich in te kunnen lezen, zodat zij op Prinsjesdag meteen de nota en het nieuws kunnen presenteren.

De reden is dat, net als vorig jaar, RTL Nieuws ruim een week van te voren met een nagenoeg definitieve versie naar buiten kwam. Het lek zou zich in de Tweede Kamer bevinden.

Stel dat het kabinet dit plan doorzet. Dan worden alle media gestraft voor de primeurdrang van RTL Nieuws. Terwijl correspondent Frits Wester gewoon zijn werk goed heeft gedaan.

Een tweede gevolg is dat de nieuwsgierigheid van de media nog groter wordt. Immers, wanneer het pak papierwerk pas op Prinsjesdag zelf op redacties belandt, is het onmogelijk om dat diezelfde dag nog goed journalistiek te bewerken. Daarmee snijdt het kabinet ook zichzelf in de vingers, want de plannen worden dan onvolledig of – door de tijdsdruk – onjuist in media gepubliceerd.

Daarbij: verschillende aspecten uit de Miljoenennota worden door het kabinet zelf al voortijdig in de media losgelaten, soms als proefballonnetje, soms om gewoon goed nieuws te kunnen brengen.

Nee, ik zou er dus zwaar tegen zijn om het embargo op te heffen.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kabinet straft mogelijk alle media voor primeurdrang RTL Nieuws

  1. ouwe

    De vraag die ik aan rtl wil stellen is deze waarom blijft rtl in haar verkeerde viesie t.o.v. huub volharden . J.de Korte is allang niet meer maar hij had het nog(GEZIEN)gevoelt zo over duidelijk is rtl in het voordeel van huub bezig.Als je mij vraagt en ik kijk graag naar rtl zullen ze de 30% wetelijk niet halen als ze in deze trant doorgaan. ik hoop dat ze het herzien met het voortrekken van huub in de gouden kooi want dat kost kijkkers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>