Ruud de Wild meer kunstenaar dan televisiemaker

Ruud de Wild kennen we allemaal als deejay en als presentator van Big Brother. Maar wat niet veel mensen weten, is dat De Wild ook kunstenaar is. Hij schilderde driehonderd doeken die voor drieduizend euro per vierkante meter van de hand gaan. In het Amsterdamse stadsblaadje Nl020 praat Ruud openhartig over zijn kunst, en over zijn werk op televisie. "Je moet in de toekomst op dit gebied niet te veel van me verwachten", zegt hij over Big Brother."Dat is toch lachen? Ik wilde gewoon iets doen dat leuk is. Bovendien heb ik producent Ernst Paul Hasselbach en Bridget hoog zitten. En ik heb ook ja gezegd omdat ik weer iets met realiteit wilde doen", verklaart De Wild zijn motivatie om Big Brother te presenteren.

Toch ligt zijn hart in de kunst. "Altijd zat ik te pielen en te tekenen. Maar ik ben niet zo’n tekenaar, meer industrieel ontwerper. Als ik een mooie stoel wil, teken ik een stoel zoals ik ‘m wil. En dan zoek ik net zo lang tot ik ‘m vind."

Momenteel exposeert De Wild in galerie Art Company in Eindhoven. Daarnaast heeft hij 25 t-shirt beschilderd die binnenkort worden verkocht via Radio538. Ook ontwierp hij de omslag van Troost, de nieuwste roman van Ronald Giphart.

Ruud de Wild is wekelijks te zien tijdens de live-uitzending van Big Brother op donderdagavond.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>