Genverbrander woord van het jaar volgens Fok-bezoekers

Elk jaar houdt de online community een ‘woord van het jaar-verkiezing’. Lange tijd leek het er op dat bandstemmen het woord van 2005 zou worden, maar op de valreep heeft genverbrander gewonnen. En genverbrander kennen we natuurlijk allemaal via het medium Robbert van den Broeke.

Van den Broeke gebruikte het woord in zijn uitzending van 18 december, toen hij via hogere sferen doorkreeg dat iemand in een vorig leven genverbrander was geweest. De Stichting Skepsis, dat paranormale zaken onderzoekt, vertrouwde het niet en googlede op het woord. Toen kwamen ze tot de conclusie dat er sprake was van een tikfout; er had eigen geneverbrander moeten zijn, ofwel jeneverstoker. Skepsis zag dit als het bewijs dat Van den Broeke de kijker belazert.

Genverbrander kreeg 1300 punten in de Fok-verkiezing. De nummer 2, bandstemmen, eindigde met 1119 punten. De top 10:

1. genverbrander 1300
2. bandstemmen 1119
3. moslimmoeheid 842
4. tsunami 499
5. hangouderen 443
6. goededoelgevoel 421
7. troetelmarokkaan 415
8. rakeling 285
9. livestrong 281
10. chasse-patate 256

De hele uitslag vind je hier
Zie ook:
- Stichting Skepsis: ‘Medium Robbert van den Broeke belazert de boel’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Genverbrander woord van het jaar volgens Fok-bezoekers

  1. Mivak

    Woord Van Het Jaar bestaat inmiddels niet meer :-) Bandstemmen nog wel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>