Mipcom (2): De genomineerden voor een Emmy Award zijn…

De Franse badplaats Cannes staat deze week in het teken van de Mipcom, een grote internationale tv-conferentie. Vrijwel alle productiehuizen en tv-zenders zijn er om deals te sluiten en dus te bepalen wat er straks op uw tv is te zien. Zappen houdt vanuit Nederland een oogje in het zeil. Vandaag: de International Emmy Awards, met twee Nederlandse nominaties.

De Emmy Award is een belangrijke tv-prijs. Eerder dit jaar zijn de Amerikaanse producties al gelauwerd, nu is het dus de beurt aan internationale producties. Nederland heeft een naam hoog te houden, want vrijwel elk jaar gaan we wel met een beeldje naar huis.

Ook dit jaar maken we een goeie kans. Pierre Bokma is namelijk genomineerd als beste acteur voor zijn rol in de tv-film De Uitverkorene. Als ik me niet vergis, is de film al twee keer uitgezonden hier. Een meesterwerkje en sterk acteerwerk van Bokma.

Ook de tv-film Valse Wals is genomineerd in de categorie Arts Programming.

Valse Wals is gebaseerd op de door muziektheatergezelschap Orkater gemaakte
voorstellingen Valse Wals (1998), Bankstel (2000) en Zucht (2002). Net als
in de voorstellingen spelen Ria Marks en Titus Tiel Groenestege de
hoofdrollen in de film.

De uitreiking van de beeldjes is op 19 november in New York, maar gisteren was in Cannes dus de bekendmaking van de nominaties. Later deze week meer Mipcom-nieuws op Zappen.

Zie ook:
- Mipcom: straks op uw beeldbuis (1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>