Mipcom (3): Tros doet goede zaken met Rieu-soap

In de Franse badplaats Cannes is de Mipcom losgebarsten, een grote televisiebeurs waar vrijwel alle tv-producenten en zenders rondlopen. Ze verhandelen hun programma's en bepalen dus wat er straks op uw televisie is te zien. Zappen houdt vanuit Nederland een oogje in het zeil.

Het blijkt dat de Tros goed in de belangstelling staat met zijn reality show rondom André Rieu. In Nederland al een kijkcijfersucces, andere landen volgen.

Want André Rieu is in Nederland bekend, maar op veel andere plekken in de wereld ook. Zijn eerste soap voerde mee door Amerika met als slotstuk een groot concert in New York. In de tweede soap, die vrijdag begon bij de Tros, gaat Rieu onder andere naar Australië.

'Toevallig' nemen zowel Amerika als Australië de soap af. In Amerika gebeurt dat bij de publieke zender PBS. Daarnaast hebben ook enkele regionale zenders in Duitsland een optie op de soap genomen.

De Tros maakt van de gelegenheid gebruik om bekend te maken zelf een vervolg te hebben besteld op Flikken Maastricht. De politieserie is een paar afleveringen onderweg en scoort wekelijks meer dan een miljoen kijkers. Flikken Maastricht is bovendien een potentieel exportproduct naar België, waar de originele Flikken is gemaakt.

Deze hele week is er nog veel meer Mipcom-nieuws op Zappen te vinden.

Zie ook:
- Mipcom (2): De genomineerden voor een Emmy Award zijn…
- Mipcom: straks op uw beeldbuis (1)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mipcom (3): Tros doet goede zaken met Rieu-soap

  1. tom

    Flikken Maastricht komt zeker in Vlaanderen bij Eén op de buis, want zij hebben mee geinvesteerd in het project. Vermoedelijke startdatum is late lente 2008

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>