Stellenbosch, M/V en Star Academy aan buitenland verkocht

De Nederlandse televisie doet het weer eens goed over de grenzen. Producent Motel Films weet te melden dat de nieuwe dramaserie Stellenbosch (met Jan Declair) aan België is verkocht. Ook Endemol maakt een hele reeks verkoopsuccessen bekend, waaronder die van Star Academy. Als distributeur van Talpa Content wist Endemol eveneens een aantal deals te sluiten, waardoor M/V ook in het buitenland te zien is.

M/V was een show met Linda de Mol en Beau van Erven Dorens op Talpa, waar één seizoen van is gemaakt. Het ging over de verschillen en overeenkomsten tussen de seksen. M/V krijgt nu een lokale versie in Roemenië. Van Talpa Content is ook de nieuwe spelshow Let's Go Shopping aan het buitenland verkocht.

Endemol wist ook een aantal eigen titels te verkopen. Star Academy was in Nederland geen succes, maar in het buitenland lusten ze wel pap van deze talentenjacht. In het Midden-Oosten gaat het programma nu zijn vijfde seizoen in.

Stellenbosch beleefde zondag zijn première op de Nederlandse televisie en trok meteen 1 miljoen kijkers. Vanavond wordt de aflevering bovendien herhaald. Het gaat over een familie met een kwakkelende wijnplantage in Zuid-Afrika. De familie is nogal gespleten. In 7 afleveringen volgen we het wel en wee van de familie Keppel. Stellenbosch komt nu ook bij de VRT, bovendien hebben Zuid-Afrikaanse zenders interesse getoond.

Zie ook:
- Duur drama Stellenbosch moet opboksen tegen sterke concurrentie
- Wat te verwachten van M/V?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Stellenbosch, M/V en Star Academy aan buitenland verkocht

 1. Valpa

  Dat van Stellenbosch was eigenlijk wel te verwachten. Toch wel mooi van M/V.. een opsteker voor de Talpa-fans, na de dood van Tien.

    /   Reply  / 
 2. Sandra

  Ik vond M/V niet zo’n top programma, en er keken maar ongeveer 400.000 mensen naar op prime time, bovendien duurde het te lang 1,5 uur, en het was véélste saai. Nee, Linda en Beau dat was echt een goed programma.

  Overigens niets negatiefs voor Linda en Beau, want die deden bij die programma’s gewoon goed. Maar het programma M/V vond ik gewoon niet leuk.

    /   Reply  / 
 3. Sjon van der Roggelkamp

  Star Academy? Wat zijn ze in het buitenland diep gezonken zeg…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>