Kellogg’s furieus over cornflakes-uitzending Keuringsdienst van Waarde

Velen hebben het afgelopen donderdag gezien: in Special K cornflakes van Kellogg’s zit ijzerpoeder verwerkt. Dat toonde de Keuringsdienst van Waarde van de RVU aan. In het programma werden kreten als ‘vermalen spijkers’ gedropt en werd ook gesteld dat het ongezond is voor kinderen en zwangere vrouwen. De uitzending heeft een zee aan reacties losgemaakt. Kellogg’s is furieus.

Bij de Voedsel en Warenautoriteit meldden zich meer dan 100 verontruste consumenten, meldt het AD. “We hebben nog nooit zo veel reacties in zo’n korte tijd gekregen, zegt een woordvoerder in de krant. “Consumenten hadden vragen zoals: ‘Is het ijzer in dit product voor mijn zwangere vrouw en haar ongeboren vrucht schadelijk?’ Wij hebben de mensen gerustgesteld. IJzerpoeder in producten is, in beperkte mate, toegestaan.” Die indruk wekte de Keuringsdienst van Waarde niet. ‘Flauwekul’, noemt de autoriteit die indruk.

Kellogg’s wist niet hoe snel het een advertentie moest plaatsen om uit te leggen dat Special K cornflakes wèl gezond zijn. De producent zegt furieus te zijn in het AD. “Wij zouden ijzerschroot in ons product stoppen. Maar dit is gewoon ijzerpoeder. Dat is magnetisch, waardoor de cornflake op de magneet reageert.”

Morgen een nieuwe aflevering van de Keuringsdienst van Waarde.

Zie ook:
- Keuringsdienst van Waarde legt ijzervergif in Kellogg’s cornflakes bloot
- Fijn dat ze er weer zijn: De Keuringsdienst van Waarde
- Keuringsdienst van Waarde legt consumentenbedrog ‘Ik Kies Bewust’ bloot
- Keuringsdienst van Waarde over mandarijntjes wint Zilveren Lepel
- Llink komt met zijn eigen Keuringsdienst van Waarde: Koopkracht

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kellogg’s furieus over cornflakes-uitzending Keuringsdienst van Waarde

 1. Mart

  Hoor hier veel mensen over. Mij heeft het programma nooit kunnen boeien. Waarschijnlijk ook doordat er op de andere zenders leukere dingen zijn op dat moment.

    /   Reply  / 
 2. Lia

  IJzer toevoegen aan cornflakes heeft sowieso niet veel zin, omdat de zuivel waarmee die doorgaans worden gegeten, de ijzeropname beperkt. Dus de suggestie die Kellog’s in de advertentie van maandag wekt dat Special K een bijdrage zou leveren aan het verhelpen van ijzertekorten bij vrouwen is -om in de termen van het VWA te blijven- “flauwekul”. Zie ook http://www.volkskrant.nl/economie/article1305308.ece/In_cornflakes_zitten_geen_spijkers%2C_zegt_Kellogg_s

    /   Reply  / 
 3. WJ

  Met een boterham appelstroop schijn je je ijzer ook binnen te krijgen. Minstens zo lekker, véél goedkoper, en mogelijk ook veiliger – want feit blijft, dat Special K in Denemarken verboden is.
  Erg leuk & interessant programma trouwens

    /   Reply  / 
 4. www.tvhollands.web-log.nl

  Belachelijk dat er ijzer in zit. Genoten van dit programma maar ik kijk morgen naar de frogers

    /   Reply  / 
  1. S|mon

   Ze geven zelf toe dat er ijzer in zit…

     /   Reply  / 
 5. amanda klu

  Ooo, GEWOON ijzerpoeder.

  Niks aan de handa….

    /   Reply  / 
 6. Roland de Leeuw

  Je kan dan natuurlijk ook echte taartjes van vroeger maken, met echt zand! Er ligt nog een hele markt open!

    /   Reply  / 
 7. jomada

  stef is lekker!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>