Keuringsdienst van Waarde vervolgt cornflakes-avontuur

De Keuringsdienst van Waarde komt vanavond met een ingelaste uitzending. Het RVU-programma vervolgt zijn aflevering over Kellogg’s Special K Cornflakes, waar het twee weken terug ook al uitgebreid aandacht aan besteedde. Toen onthulde de Keuringsdienst dat er ijzerpoeder in de cornflakes zitten verwerkt en dat dit schadelijk zou zijn voor de gezondheid, met name voor kinderen en zwangere vrouwen. Kellogg’s plaatste daags na de schadelijke uitzending een grote advertentie in de dagbladen om de lucht te klaren.

De Keuringsdienst: “Met een magneet werd ijzerpoeder uit de ontbijtgranen van Kellogg’s gevist. De voedseltechnoloog uit Wageningen was verbaasd. De huisarts ook. En vraagtekens werden gezet…

Maar Kellogg’s hield zijn poorten gesloten en trok liever de portemonnee voor een advertentie in de dagbladen. De informatie was onjuist, zelfs flauwekul. Bij dit ijzer zijn helemaal geen vraagtekens nodig. Het is goed voor ons. En daarmee is het klaar. Maar de Keuringsdienst weet, als de fabrikant begint te klagen, moet je doorgaan met vragen. Wat was er dan precies flauwekul meneer Kellogg’s? De Keuringsdienst van Waarde smeedt het ijzer als het heet is.”

Ik ga kijken!

Keuringsdienst van Waarde, 20.30 uur, RVU (NL 3)

Zie ook:
- Keuringsdienst van Waarde legt ijzervergif in Kellogg’s cornflakes bloot
- Kellogg’s furieus over cornflakes-uitzending Keuringsdienst van Waarde

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Keuringsdienst van Waarde vervolgt cornflakes-avontuur

 1. Jordy

  Uit de schappen met Special K! In Denemarken is het al verboden, dus waarom hier niet?

    /   Reply  / 
  1. bart

   dat is wel een beetje kort door de bocht. als je zo gaat werken kun je vermoedelijk van alles en nog wat gaan verbieden. eerst maar eens duidelijke bewijzen. het bleef wel wat vaag in de vorige aflevering hierover.

     /   Reply  / 
 2. Dimitri

  ik vindt het een leuk programma, alleen ik vond met die kinderen leuker

    /   Reply  / 
 3. maurice

  Ben benieuwd hoe de nieuwe advertentie van Kellogs er uit komt te zien.
  En hoe de Nederlandse overheid (Voedsel en Waren Autoriteit) hun stnadpunten gaan verdraaien. 2 weken gelede toch iets te snel en ongefundeerd gereageerd

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>