Eyeworks werkt aan dramaserie Vastgoedfraude

Als het aan Reinout Oerlemans ligt, komt er een dramaserie over de Vastgoedfraude. Zijn bedrijf Eyeworks heeft de filmrechten verworven van het gelijknamige boek, geschreven door twee journalisten van Het Financieele Dagblad. Oerlemans zegt op RTL Z gefascineerd te zijn door het bedrog en de macht die geld heeft. “Iedereen die er mee in aanraking komt, gaat om. Dat is dramatisch een heel mooi gegeven.”

Oerlemans kan een boekverfilming maken, maar het heeft zijn voorkeur dit te verfilmen tot een dramaserie voor de publieke omroep. Ook de auteurs zien daar de meeste mogelijkheden. Eyeworks gaat nu onderzoeken of de serie financieel haalbaar is.

Van De Vastgoedfraude zijn in vijf weken al 50.000 exemplaren verkocht. Het gaat over het grootste fraudeonderzoek ooit. Het is een reconstructie van fraude met vastgoed van bedrijven als Philips, ABN Amro en de Rabobank onder de ogen van gemeentebesturen.

Oerlemans op het ANP: ”Het boek De Vastgoedfraude leest als een roman, maar het wrange is dat het allemaal realiteit is, onderzocht door gedegen onderzoeksjournalisten. Het geeft de verrotting van de wereld van het snelle geld fenomenaal weer.”

Zie ook:
- SBS 6 koopt Octomom-docu van Eyeworks
- Komt een Vrouw bij de Dokter; Reinout bij Boulevard, DWDD zwijgt film dood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>