Kijkcijfers: Finale Popstars verslaat X Factor 2

Meer dan 2,5 miljoen mensen keken gisteren naar het finalemoment van Popstars 2010, waarin Wesley glansrijk van Kim won. De finaleshow zelf werd op SBS 6 nog eens door 2,2 miljoen mensen bekeken. De laatste show van Popstars is daarmee beter bekeken dan de finaleshow van X Factor 2009. Daar keken 1,8 miljoen mensen naar met een uitslagshow van 2,5 miljoen kijkers. SBS 6 was gisteren met afstand marktleider.

Hart van Nederland dat aansluitend is uitgezonden scoorde nog eens 1,5 miljoen kijkers. Shownieuws kwam uit op 956 duizend belangstellenden.

Verder scoorde Nederland 1 goed. De TV Show op Reis met daarin een vrij exclusief interview met Susan Boyle kwam uit op 1,7 miljoen kijkers. Flikken Maastricht met de aanslag op André Rieu scoorde 1,6 miljoen kijkers. De Palingsoap zat net onder de 1,1 miljoen.

Op Nederland 3 is de een-na-laatste aflevering van Ranking the Stars uitgezonden. Hoewel Paul de Leeuw dit seizoen weer presenteert, lijkt de formule toch sleets geworden. Waar Paul voorheen standaard 1 miljoen kijkers of meer trok, zit hij er dit zevende seizoen telkens ver onder. Gisteren scoorde Ranking the Stars 687 duizend kijkers. Daarbij tekenen we wel aan dat de herhaling op zondagavond doorgaans nog een half miljoen kijkers trekt.

Zie ook:
- Wesley Klein terechte winnaar Popstars 2010
- Kijkcijfers zondag: Mary Poppins dik door de 2 miljoen
- Kijkcijfers zaterdag: NL 1 wint vooravond, RTL 4 op primetime

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Kijkcijfers: Finale Popstars verslaat X Factor 2

 1. Jeff0

  Vergeet niet dat Popstars eind januari uitgezonden word, en X Factor werd begin mei de finale van uitgezonden.
  En de cijfers zeggen dat er in januari meer word gekeken dan in mei!

    /   Reply  / 
  1. Bernie

   Inderdaad, dat zie je ook direct wanneer je de uitslag cijfers van Popstars met die van Xfactor vergelijkt, dat is namelijk wel gewoon gelijk. Als je kijkt over het hele seizoen dan scoorde Xfactor vorig jaar overigens beter, liveshows werden gem. door 1,7-1,8 milj kijkers bekeken, met enkele uitzendingen van 1,5 miljoen en de auditie en theater rondes door 1,5 milj.

     /   Reply  / 
   1. Nick

    Sluit me bij beide punten aan, maar vooral het januari/mei verschil.

    Kan nog steeds niet geloven dat er echt zulke kansloze mensen bij zaten die van augustus t/m zowat februari elke vrijdag dit keken. Hoe langdradig en uitgerekt wil je het hebben.

    Daarnaast vind ik X Factor veel beter in elkaar zitten, wat de kijkcijfers ook mogen zijn.

      /   Reply  / 
    1. Bernie

     Het is gewoon een echt weekend/vijrdagavond programma. Een gezin kijkt eerder naar Popstars dan naar Flikken, Voetbal Vrouwen of Ranking the Stars.

       /   Reply  / 
   2. joke

    Echt niet.. Xfactor audities en vervolgrondes scoorden regelmatig 1,2 miljoen.. Dat heeft popstars nooit gehad.. altijd tussen 1,4 en 1,8!

      /   Reply  / 
  2. Herman Roggeveen Auteur

   Klopt. Maar in januari is de concurrentie ook veel sterker dan in mei, als het tv-seizoen op zijn eind loopt en de herhalingen al in de programmering doordringen.

     /   Reply  / 
   1. Bernie

    Kan niet echt zeggen dat de concurentie momenteel sterk was tegen Popstars. Voetbalvrouwen trekt maar een selecte groep kijkers, zelfde geld voor Flikken Maastricht (iets grootsschaliger) plus dat in Januari de budgetten van de zenders ook kleiner zijn waardoor er juist minder concurentie is kwa showprogramma’s. Tel daar bij op dat Xfactor vorig jaar recht tegenover Uri en Hollands Got Talent stond, alle drie programma’s die hetzelfde type/soort publiek trekken, waardoor er gewoon nogmaals uit blijkt dat Xfactor het vorig jaar erg goed gedaan heeft. Maar we zullen zien wat het dit jaar brengt. Maar ben het dus niet helemaal eens met je reactie. Maargoed, laten we er maar geen welles nietes spelletje van maken ;)

      /   Reply  / 
 2. bram

  Nou Wesley heel heel goed gedaan en verdiend maar wees eerlijk ook kim was steen goed voor mij ook een eerste plaats hoor zij moeten haar ook maar een platen contrakt bieden nu gelijk alle twee veel sucsses in jullies loopbaan

  groet Bram

    /   Reply  / 
 3. kijker

  Ik vind Popstars ook gezelliger om naar te kijken. De deelnemers vond ik dit seizoen leuker en beter dan x factor. Die Wesley is gewoon een hele goede zanger. ik denk echt dat hij, misschien niet meteen, een grote Nederlandse artiest kan worden

    /   Reply  / 
  1. Nick

   Moest wel leggen wat je zei dat SBS hogere kwaliteit van kandidaten heeft… Bij SBS doen alle afgewezen kandidaten van andere shows mee en mogen hier wel door. Dat zegt toch al genoeg…

     /   Reply  / 
   1. kijker

    Bij X factor doen ze dat ook. Daar zat bijvoorbeeld Irma uit Popstars in de live shows. Daarnaast komen veelal dezelfde mensen op de audities omdat ze een groot artiest willen worden. De kwaliteit was dit jaar gewoon goed bij Popstars. Wesley, Kim, Kristel zijn nieuwe talenten met een eigen geluid. Net als Lisa uit X factor. Popstars is ook echt heel erg goed. Hallelujah was ook een cover. You raise me up ook…

      /   Reply  / 
    1. Lisanne

     Sorry maar bij Popstars zit er echt amper talent in. Elke week in X Factor gaat er een winnaar van Popstars weg.

       /   Reply  / 
 4. Martijn

  De cijfers die de finale behaald heeft haal je vaak niet meer richting de zomer, dus ik verwacht een leukere talentenjacht met x factor maar de finale zal minder scoren. Finale is overigens nog later dan bij de vorige editie, om precies te zijn 29 mei.

    /   Reply  / 
 5. Martijn

  Nog een apparte move tov de vorige editie van x factor.Een x factor weekend met eerst op de vrijdag de halve finale, gevolgt door de finale een dag later op 29 mei.Verheug me er nu al op!

    /   Reply  / 
 6. manuel

  Zo weer een lekker origineel nummer is al door zovelen gezongen, verzin eens iets nieuws.
  Wesley gefeliciteerd

    /   Reply  / 
 7. AD

  Uitslag X Factor was 2.562.000 dus die wonnen daar wel weer mee.

    /   Reply  / 
 8. john

  Ik vind popstars echt veel leuker dan xfactor.. xfacor is koud en kil.. geen beleving.. popstars zit vol emotie. En betere montage.. echt leuker inelkaar gezet en mooiere filmpjes enzo..

    /   Reply  / 
  1. Nick

   Waar zit jou verstand?
   X Factor heeft juist de BeeldGeluid prijs gewonnen omdat ze het zo persoonlijk maken hahaha

     /   Reply  / 
 9. Ome Hooglander

  Euhm die single lijkt wel verdacht veel op Wind benath my wings van Bette Midler of celine Dion, beetje jammer :P

    /   Reply  / 
 10. PINHEAD

  O wat ben ik blij dat ‘Popstars’ eindelijk is afgelopen! Veel te amateuristisch, de jury is slecht, die cijfers die ze moeten geven slaan ook nergens op, en Gerard en Nance vegeten elke week om de nummers bij de kandidaten te vermelden. En de kandidaten waren ook niet bijster goed,wel beter dan vorig jaar maarja dat kon ook niet slechter. Oja en al die vervelende stukjes van ‘De Nieuwe Uri Geller’ er door heen en heel voorspelbaar….

  Nee geef mij maar X-Factor, betere kandidaten, betere jury, liveshows met thema’s, betere presentatoren, wordt niet onnodig uitgerekt tot 6 maanden en bovendien hoor je teminste nog wat van die artiest die wint!!

    /   Reply  / 
 11. Lopje

  Onee al over 6 maanden begint er weer een nieuw seizoen van Popstars misschien duurt het dan wel 10 maanden of misschien wel een heel jaar! Heb er nu al nachtmerries van!

  Hopelijk komt er in de toekomst weer een nieuw seizoen van Idols, dat is de beste talentenjacht ever!!
  Maar X-Factor is ook heel leuk.
  Die twee zijn veel professioneler gemaakt, SBS probeert dat ook maar blijft te amateuristisch, bovendien heeft SBS een hele hoge dunk van zichzelf, alles is het beste,het mooiste, iedereen is er in de ban van… Nee dan kijk ik liever naar een normale zender zoals de NPO of RTL. Het is dat er verder niets op t.v was anders had ik nooit naar Popstars gekeken

    /   Reply  / 
 12. Piet

  Die opening dan!

  Heel nederland is er klaar voor!
  Na 6 maanden top TV!
  Ruim 6500 audities
  En 6241 minuten onvergetelijke TV momenten
  Is het dan eindelijk zo ver!
  De ontknoping!
  Van de meest verpletterende zang en dans talentenjacht van NL
  Met meer dan 2 miljoen kijkers!
  Is popstars al meer dan 25 weken
  De nr. 1 v.d. vrijdag avond!
  De druk is hoger dan ooit!
  Ze hebben maar 1 doel voor ogen
  Nederland veroveren!
  Voor wie komt de droom uit om bij de beste zangers van NL te behoren!
  Nu gaat het gebeuren!
  DIT IS HET MOMENT!

  Dit is wat ze allemaal lullen tijdends te opening.
  Daarna kwam nog meer, over de beste show van 2010!
  en natuurlijk…
  10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 Dit is POPSTARS!

  Hoeveel leugens staan er in die zinnen?
  En Wat gaat er van uitkomen!?

  WAT EEN ONZIN ZEG!

    /   Reply  / 
  1. PINHEAD

   Ja dat kan echt niet idd en 6500 aanmeldingen is echt niet veel X-Factor dit seizoen al 10000 aan meldingen en toen kon je je nog aanmelden

     /   Reply  / 
 13. Nick

  Las net dat RED uit elkaar is… zanger roept arrogant op telegraafwebsite dat ze niet waren utigenodigd en dat hij ervan stond te kijken o.a. niet te mogen optreden met koniginnendag en andere artiesten wel. Haha, dat komt omdat RED slecht is!

    /   Reply  / 
 14. Remko

  X-Factor is gewoon veel beter gemaakt. Ik hoop dat ze net als in GB ook een Xtra factor gaan uitzenden op RTL8 ofzo dat was op ITV2 ook erg leuk om naar te kijken.

    /   Reply  / 
 15. Jonathan

  Hoewel Zowel popstars als X-factor alle geloofwaardigheid voor een waardige talentenjacht mist, vind ik popstars nog een veel slapper programma dan het doorgeproduceerde X-factor op RTL.

  De enige reden die ik kan bedenken waarom er zoveel mensen hebben gekeken afgelopen vrijdag, is omdat er verder HELEMAAL NIETS op tv was. Ik ben er in ieder geval zo’n 10 keer met tegenzin langs gezapt.

  Wat mij betreft zijn de goede kijkcijfers dus te verklaren als gevolg van een slechte programmering en niet omdat popstars zo’n genot is om naar te kijken.

    /   Reply  / 
 16. Pingback: Kijkcijfers zaterdag: X Factor 2 miljoen, Songfestival 1,2 miljoen | Zappen

 17. xing

  Natuurlijk verliest het X-Factor finale van Popstars. Vind je het gek als Sumera en Badboyz (badboyz slechte zangers maar wel goed voor de kijkcijfers ) eruit liggen. Ze moeten is kijken naar wat er is gebeurd in het 2e seizoen van X-Factor. De aanleidingen die tot lijd dat Popstars finale beter werd gekeken dan het X-Factor finale.

  Ik vind X-Factor veel en veel beterr. Er zaten alleen maar Talenten bij.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>