PowNed krijgt definitief late night show

PowNed mag definitief een nieuwsprogramma gaan maken op de late avond van Nederland 3. Dat blijkt uit vandaag verschenen vacatures op Villamedia. De nieuwe omroep zoekt daarin allerlei personeel voor een dagelijks nieuwsprogramma op de late avond. Al bij de oprichting van de omroep was een dergelijk programma één van de grote wensen.

Voor Nederland 3 betekenen de plannen een radicale verschuiving; waar het nu vooral series en documentaires uitzendt op de late avond, zijn er straks twee actualiteitenprogramma’s te zien.

Want naast de nog titelloze show van PowNed krijgt ook het Vara/BNN-programma van Paul de Leeuw en Filemon Wesselink groen licht. Dat programma kreeg eerder gekscherend de werktitel MaDiWoDoVrij-show.

Een tijd terug waren Dominique Weesie en Rutger Castricum van PowNed te gast in De Wereld Draait Door. Daar vertelden ze niet te mogen uitzenden tegenover Pauw & Witteman. Sowieso was het al een eigen wens om aan de rand van de nacht te zitten met een tv-show, die overgaat in een online programma. Kijkcijferexpert René van Dammen berekende al voor dat de PowNed-kijker dan het meest tv kijkt.

Zie ook:
- PowNed mag geen satire op tijdstip Pauw & Witteman
- Kijkcijferexpert: WNL geen ochtendshow, PowNed in de nacht
- Nieuwe opzet actualiteitenprogramma’s Publieke Omroep
- Talkshow Filemon Wesselink en Paul de Leeuw lijkt zeker
- Zendtijd voor PowNed en WNL, Omroep Max promoveert

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “PowNed krijgt definitief late night show

 1. Layka

  Het wordt wel tijd dat Nederland 3 eindelijk eens vorm krijgt, vooral op de late avond.

    /   Reply  / 
 2. D

  Voor zolang het duurt! Met de plannen. Om te bezuinigen

    /   Reply  / 
 3. Fok

  ”die overgaat in een online programma”

  Ik dacht dat de bedoeling was in een radioshow op 3FM

    /   Reply  / 
 4. Jeffrey

  “MaDiWoDoVrij-show’, hoopt dat die naam nog verandert wordt, bekt totaal niet.

    /   Reply  / 
 5. michel

  Bnn/Vara moet dat programma van Paul&Filemon niet doorzetten. Gaat hem weer niet worden ben ik bang. Ned3 word wakker en werk het het formant van Serious request tv uit en maak in samenwerking met 3FM een nieuwe dagelijkse late night!!!!

    /   Reply  / 
 6. Pingback: PowNed trekt Jan Dijkgraaf aan als hoofdredacteur | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>