Kijkcijfers zaterdag: FInale My Name Is… goed voor 1,3 mln

Iets meer dan 1,3 miljoen mensen zagen gisteren de finale van My Name Is…, de talentenjacht van RTL 4 die slechts vijf zaterdagen in beslag nam. De winnaars zijn Lady Gaga en Amy Winehouse geworden, zij staan straks in een theatervoorstelling van Albert Verlinde. De score lag wel een stukje lager dan vorige week. Datzelfde geldt voor Benidorm Bastards, waar volgens cijfers van Stichting Kijkonderzoek toch nog dik 1,4 miljoen kijkers voor inschakelden.

Nederland 1 is de grote winnaar van de zaterdagavond met Studio Sport Eredivisie (1,8 miljoen), Van Duin op z’n Best (1,5 miljoen), Koefnoen (1,2 miljoen) en Kassa (1,1 miljoen). Jort Kelder bleef met Bij Ons in de PC net onder het miljoen hangen: 988 duizend kijkers. Ook Kinderen Geen Bezwaar kwam niet boven het miljoen uit.

SBS 6 lijkt beter toch de laatste afleveringen van De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau te hebben kunnen uitgezonden. Vorige week kwam de zender met grote familiefilms maar de kijker lijkt daar niet echt op te wachten; Over the Hedge boeide gisteren slechts 465 duizend kijkers en daarmee bezet de film geen plek in de Kijkcijfer Top 25. Bovendien trok het de score van Het Beste Idee van NL omlaag, dat nu uitkwam op 706 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: The Voice of Holland wint veel kijkers
- Kijkcijfers zondag: Nederland 1 vier keer boven 2 miljoen
- Kijkcijfers zaterdag: RTL groeit met Bastards en My Name Is

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: FInale My Name Is… goed voor 1,3 mln

 1. anoniem

  Er komt een vervolg van My name is, ik denk weer na IHVH..

    /   Reply  / 
  1. Anoniem

   IHVH duurt t/m 11 december. Daarna heb je kerst periode etc.
   En My Name Is… zullen ze wel vanaf 8 januari doen, dat is precies dezelfde tijd als my name is michael vorig jaar!

     /   Reply  / 
   1. Martijn

    Hoop niet dat het hele seizoen wordt volgemaakt met MNI en IHVH. in maart gewoon een nieuwe show proberen!

      /   Reply  / 
    1. anoniem

     Eerlijk gezegd vind ik My name is een beetje saai. Als ze begin volgend jaar alweer terug komen met My Name is vind ik het wel erg afgezaagd. Iets nieuws kan ook wel.

       /   Reply  / 
 2. PeterVR

  Hallo mensen, Wie kan mij helpen?
  Als ik de gemiddelde marktaandelen van RTL4 en SBS6 naast elkaar leg van 2003 t/m 2009, valt me op dat SBS6 een klein beetje groeit (of ongeveer hetzelfde blijft) en RTL4 daalt! Is dit te verklaren? Ik vind het vrij apart, aangezien mijn gevoel zou zeggen dat het precies andersom moet zijn (RTL4 heeft de laatste jaren wat ‘oorlogen’ gewonnen).

    /   Reply  / 
  1. anoniem

   Heb je het wel goed gedaan? Op mediacourant.nl zie je de cijfers steeds minder worden..

     /   Reply  / 
    1. anoniem

     Ik denk dat het gewoon sinds een maand of 2/4 helemaal mis is met SBS 6. Als er voor 2010 een grafiek komt zal je waarschijnlijk wel zien dat het minder gaat. In 2009 was Popstars natuurlijk erg populair en De Nieuwe Uri Geller volgens mij ook. Op dit moment flopt er zoveel tegelijk dat het voor de kijker ook moeilijk is om te begrijpen wat er nou wel en niet komt op 6. Zo wordt er heel het jaar door op dinsdag 20:30 (en vaak ook 21:30) NCIS uitgezonden. Nieuwe afleveringen, en herhalingen door elkaar heen is natuurlijk nooit goed. Een paar jaar geleden was het zo met RTL. Over een jaar of 2 (of al sneller) zal RTL het weer wat minder gaan krijgen. Zo heeft RTL 4 op de maandag al heel lang crime-series, op de dinsdag huis / kookprogramma’s, op de donderdag help / zintuig programma’s, op de vrijdag talentenjachten en op de zaterdag zie je ook vaak dezelfde programma’s. Ik denk dat (als SBS het nog 1 jaar volhoud) vanzelf wel weer terugkomt. Maar dan moet er wel wat gaan veranderen.

       /   Reply  / 
 3. Nokia N8

  Vond de finale heel leuk om naar te kijken. Hopelijk komt er weer een vervolg…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>