Dick de Rijk verkoopt gameshow You Deserve It aan NL

De nieuwe gameshow You Deserve It komt ook in Nederland op televisie. Dat vertelt bedenker Dick de Rijk aan het AD. De Rijk geldt als een gevierd bedenker van tv-spelletjes, hij werkte jaren voor Endemol waar hij onder andere Deal or no Deal bedacht. You Deserve It is al aan vijftien landen verkocht waaronder de Amerikaanse zender ABC. Dit najaar moet You Deserve It ook op de Nederlandse tv te zien zijn.

Anders dan bij andere tv-spelletjes speelt de kandidaat niet voor zichzelf, maar voor iemand anders. Iemand die een geldprijs goed kan gebruiken na vaak jarenlang pech op financieel gebied. Een uitgebreide (Engelse) beschrijving van het spel staat hier. You Deserve It is een mix van kennisquiz en emo-tv.

De Rijk vertelt in het AD: “Je volgt niet alleen de kandidaat in de studio, er is ook een co-presentator op lokatie die de persoon volgt voor wie wordt gespeeld.” Tijdens de MipTV in Cannes vorige maand was You Deserve It één van de meer gewilde tv-formats.

Welke zender You Deserve It gaat uitzenden, is niet bekendgemaakt.

Zie ook:
- Endemol verliest brein achter lucratieve spelletjes
- John de Mol beschuldigd van formatdiefstal

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dick de Rijk verkoopt gameshow You Deserve It aan NL

  1. Frank

    Het lijkt me dat SBS eventjes geen spelshows meer op de buis moet brengen.. Of überhaupt geen shows meer…

      /   Reply  / 
  2. Zo

    Genius

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>