Kijkcijfers: Zomergasten lijdt onder Olympische Spelen

De tweede aflevering van Zomergasten dit seizoen heeft het niet al te best gedaan, in kijkcijfers gemeten. Slechts 457 duizend mensen zaten de rit met Micha Wertheim uit, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Volgens veel kijkers was het een ongemakkelijke sfeer tussen de journalist en presentator Jan Leyers. Zomergasten lijkt vooral last te hebben van de Olympische Spelen. Op Nederland 1 werden gedurende Zomergasten scores gerealiseerd van 2 miljoen kijkers of meer.

Op het hoogtepunt trok de talkshow London Live ruim 2,4 miljoen kijkers. Het populairste onderdeel daarin was het turnen, al is ook het zwemmen goed bekeken. Naar het wielrennen waarbij Marianne Vos een gouden medaille haalde, keken 1,9 miljoen Nederlanders. Daar werd wel het hoogste marktaandeel gerealiseerd, namelijk 68,5 procent.

RTL 4 trok 597 duizend kijkers met Grease en Rick Nieman hield nog eens 341 duizend mensen gebonden aan de zender. SBS 6 vermaakte 618 duizend kijkers met een herhaling van Das Je Goed Recht en 545 duizend kijkers met Wegmisbruikers. Op Nederland 3 was Ranking the Stars het best bekeken met 454 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: NL verslingerd aan Olympische Spelen
- Kijkcijfers: Opening OS2012 trekt 2,8 miljoen kijkers
- Kijkcijfers zondag: Kijkcijferval Ranking the Stars

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kijkcijfers: Zomergasten lijdt onder Olympische Spelen

 1. Tim20 MJ

  Ranking the Stars valt tegen dit jaar. De types zijn niet uitgesproken genoeg. Op Loretta, Paay, Paul zelf en Glennis na. Minst leuke seizoen onder leiding van Paul!

    /   Reply  / 
 2. John D.

  Zal ook gewoon met de OS te maken te hebben alle programma’s hebben eronder te lijden.

    /   Reply  / 
 3. July

  Wertheim was ook moeilijk te volgen.
  Een originele persoonlijkheid.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Kijkcijfers zondag: Atletiek en zwemmen bovenaan | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>