Kijkcijfers zaterdag: 3,5 miljoen kijkers hockeymannen

Hockey wordt nog wel eens een elitaire sport genoemd, maar tijdens de Olympische Spelen worden de pucks en sticks massaal omarmd. De hockeydames trokken eerder deze week al 4 miljoen kijkers, de heren deden dat gisteren nog eens dunnetjes over met 3,5 miljoen kijkers. Uiteindelijk werd de finale tegen Duitsland verloren met een zilveren medaille als gevolg. De huldiging van de mannen werd door 2,2 miljoen Nederlanders gezien, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het hockey is daarmee één van de best bekeken onderdelen uit de Olympische Spelen 2012.

Studio Sportzomer dook onder het miljoen: 942 duizend kijkers. Daar staat tegenover dat London Live en London Today elk wel ruim boven het miljoen uitkwamen. De RTL 4-show De Spelen kwam niet verder dan 383 duizend kijkers.

RTL 4 opende zijn avond met 439 duizend kijkers voor de Stabilo Spellingstrijd, de herhaling van Ik Hou van Holland trok 549 duizend kijkers. SBS 6 verleidde 241 duizend kijkers met Shrek the Third, Exotische Liefde behaalde wel de kijkcijfer top 25 met 471 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Hockey dames leveren kijkcijferpiek
- Kijkcijfers zondag: 1,1 miljoen kijkers Johan Cruijf Schaal
- Kijkcijfers zaterdag: Ranomi trekt weer 3 miljoen kijkers

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kijkcijfers zaterdag: 3,5 miljoen kijkers hockeymannen

  1. M

    Pucks? :P

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Kijkcijfers zondag: 2,5 miljoen kijkers sluitingsceremonie | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>