RTL met Linda en Peter glansrijk winnaar Oudejaarsavond

RTL 4 is de grote winnaar op Oudejaarsavond geworden. Linda de Mol maakte gisteren het best bekeken programma met Ik Hou van Holland, waar 2,1 miljoen mensen naar keken. De score ligt gelijk aan die van vorig jaar, toen ze Youp van ‘t Hek nog voor moest laten gaan in de kijkcijfer top 25. Ik Hou van Holland is al vele jaarwisselingen een grote favoriet van de kijker.

Ook Van der Vorst Ziet de Sterren van 2012 heeft het erg goed gedaan op RTL 4.

Weliswaar valt de score in absolute getallen wellicht wat tegen – 1,1 miljoen – maar het is wel genoeg om het best bekeken programma in zijn tijdslot te zijn. De NOS kwam in de buurt met het Jaaroverzicht, daar stemden 923 duizend kijkers op af. Alleen in het laatste kwartier moest Peter de conference van Erik van Muiswinkel laten voorgaan. Het Eerlijke Verhaal, dat om 21.45 uur begon, trok 1,6 miljoen kijkers naar Nederland 1.

De TV Draait Door stond dit jaar als laatste geprogrammeerd op oudejaarsavond. Matthijs van Nieuwkerk verzamelde de leukste tv-fragmenten van dit jaar en besprak deze na aan tafel. Er keken 1,5 miljoen mensen naar het amusement.

SBS 6 had het nakijken. Voor het eerst had de zender geen oudejaarsconference. Guido Weijers stapte over naar de KRO, waar hij zondag 1,7 miljoen kijkers genereerde. En aan het uitstapje van Beau van Erven Dorens van vorig jaar is geen vervolg gegeven. Dus dook Tineke Schouten op in de schema’s, er keken 479 duizend mensen naar Lol Inclusive. Het Staatsloterij Oudejaarsfeest trok 691 duizend kijkers, berekende Stichting Kijkonderzoek.

Nederland 3 charmeerde veel kijkers met de Top 2000. De Top 2000 a Gogo was goed voor 919 duizend kijkers, de top 10 en het Top 2000 Concert trok gemiddeld 946 duizend kijkers. Tussendoor werd De Vrienden van Amstel Live 2012 uitgezonden, deze herhaling boeide 785 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Youp wint van Ik Hou van Holland
- Kijkcijfers zondag: Divorce zakt verder weg
- Kijkcijfers zaterdag: Your Face Sounds Familiar hit
- Kijkcijfers vrijdag: Meer bekijks The Voice Kids

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “RTL met Linda en Peter glansrijk winnaar Oudejaarsavond

 1. Mark

  RTL overtuigd winnaar qua kijkers maar wat mij betreft SBS qua show, wat was dat mooi gedaan zeg! Jammer dat de kijker dat niet weet te vinden… Maar als ze alles zo mooi en goed zouden doen komen die wel terug. Wat een locatie!, wat een mooie lichtshow!

    /   Reply  / 
  1. molenaar

   Helemaal mee eens! Wat zag dat er gelikt uit! Wat mij betreft een nog mooiere locatie dan de jaren ervoor vanaf het museumplein.

     /   Reply  / 
 2. tim

  PURO 43 MUSIC SESSIONS RTL8
  613.000 kijkers

  Wat een klein succesje voor Sylvana, programma is ook best te pruimen.
  SBS6 cijfers zijn pijnlijk. Vooral de lage score van Tineke Schouten, zoiets scoort toch vaak over het miljoen.

    /   Reply  / 
  1. Cees

   PURO 43 MUSIC SESSIONS RTL4

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>