Sterren Dansen op het IJs opent onder het miljoen

Bij SBS 6 lijkt het nieuwe jaar katerig te beginnen. Het dure programma Sterren Dansen op het IJs, dat in het verleden goed was voor ruim een miljoen kijkers en ook nu voor een goede start van 2013 had moeten zorgen, opent onder het miljoen. De eenmalige show op dinsdag (Nieuwjaarsdag) trok 869 duizend kijkers, meldt Stichting Kijkonderzoek. SBS 6 moest Het Eerste Feest van 2013 op RTL 4 voor laten gaan, de finale van het WK Darts trok zelfs het dubbele aantal kijkers.

Het is nog even de vraag wat Sterren Dansen op het IJs op de vroege zaterdagavond gaat presteren.

SBS 6 programmeert dit seizoen op zaterdagen tussen 19.00 en 21.00 uur, daarna volgt De Grote Vakantie Show met Marc Klein Essink. Het schaatsprogramma was juist altijd om 20.30 uur te zien. Mijn idee: het eerste uur wordt matig bekeken, uur twee prima, maar de gemiddelde score valt dan telkens (ver) onder het miljoen uit.

Misschien is de kijker ook wel te veel verwend, na het spectaculaire Sterren Springen op Zaterdag. Dan is kunstschaatsen toch wat gewoontjes. Verder is het ontbreken van A-sterren op zich geen probleem, als er in het kandidatenveld maar sterren zitten waar je mee kunt meeleven. Dat is het geval bij José Hoebee, maar verder…

Toch is niet alle hoop verloren. Sterren Dansen op het IJs presteerde beter dan Nederland Maakt het Goed op Nederland 1. Die EO-show trok slechts 659 duizend kijkers. Nederland 1 moest daarmee ook Nederland 2 laten voorgaan en het megalomane project De Gouden Eeuw, waar 686 duizend mensen op afstemden.

RTL 7 is de grote primetime winnaar. Naar het WK Darts keken ruim 1,7 miljoen mensen.

Zie ook:
- Sterren Dansen op het IJs eenmalig primetime voor kick-off
- Sterren Dansen op het IJs toch niet zo sexy?
- RTL met Linda en Peter glansrijk winnaar Oudejaarsavond
- Kijkcijfers zondag: Divorce zakt verder weg
- Kijkcijfers zaterdag: Your Face Sounds Familiar hit
- Kijkcijfers vrijdag: Meer bekijks The Voice Kids

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Sterren Dansen op het IJs opent onder het miljoen

 1. Jeroen

  Oke.. Een programma die om 19.00 op een zaterdag avond begint.. En daar verwachten ze boven een miljoen kijkers? Waarom zo vroeg? Kunnen die C sterren dan nog even een optreden scoren op een feestje? Ik verwacht meer kijkers voor de vakantie show dan voor dit platvloerse programma.

    /   Reply  / 
 2. Tim

  De foto van Gerard bij het artikel zegt alles.
  Sterren zakken door het ijs.
  Een totaal uitgesleten format, waar totaal geen vernieuwing in zat..een vreselijke Patricia Paay in de jury die alleen maar oog had voor de mannelijke prof schaatsers en dat duidelijk liet merken. Gerard die totaal niet uit de verf kwam naast dat onbenullige meisje.
  Nee…daar gaan zaterdag zeker 200.000 kijkers vanaf.

    /   Reply  / 
 3. J

  OMG.

  Ik kijk net SDOHIJ een beetje terug. Wat een aanfluiting. Waar is Nance? Waar is de goede Jury?

  Die ene vrouw probeert het nog goed te doen, en Maurice Wijnen is ook een goed jurylid. Maar omg, wat doet Paay daar? Ze snapt er niks van en kijkt alleen maar wie ze aardig vind. In HGT is ze nog goed op haar plek… maar wat ze hier doet?? Jody Bernal probeert het leuk te doen, maar ook daar heb je weinig aan.

    /   Reply  / 
 4. Valpa

  Ik vond de Nieuwjaarsshow van de Postcodeloterij pas tenenkrommend. Jongens tegen de Meisjes, zelfs de studio was precies hetzelfde, met spelletjes gejat uit Ik hou van Holland. Zou mooi zijn als RTL dat programma weer ouderwets uitbesteedt aan Endemol. Daar maken ze tenminste originele en gedurfde televisie (herinnert zich de motor van Ron Brandsteder).

    /   Reply  / 
  1. Martijn

   Ik vond dat ook altijd een prettige nieuwjaarsshow, maar het scoorde de laatste 2 jaar wel minder goed dan deze formule…

     /   Reply  / 
 5. Susan

  Ik had ook veel liever Nance op televisie, eeuwig zonde dat sbs haar heeft laten gaan.
  Gerard en Nance topteam. Dat andere meisje is 3 x niks

    /   Reply  / 
 6. Jos

  Wat een waardeloos programma is het geworden met die jury met die walgelijke Martine denk ze dat het professionals zijn en dan geen Nance meer nee we gaan maar gauw naar een ander net.
  Gerard vor jou ook behelpen zonder Nance

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>