Kijkcijfers: RTL 4 als winnaar slagveld op zaterdag

Nederland 1 en SBS 6 hebben vorige week al hun nieuwe zaterdagavond opgestart, RTL 4 haakte gisteren aan. Dat liep uit op een waar bloedbad waar met name SBS 6 rake klappen kreeg, al lijkt ook RTL 4 wat averij op te lopen. Het nieuwe seizoen van De TV Kantine moet zich bewijzen op de vroege zaterdagavond en opent met krap 1,5 miljoen kijkers. Irene Moors had vrijdag op 538 gezegd te hopen rond de 1,5 miljoen kijkers uit te komen. Vergelijken met de scores op de late vrijdagavond is niet helemaal eerlijk. Wel scoort De TV Kantine op zaterdag onder Nederland 1, waar het NOS Journaal maar ook Animal Crackers hoger scoort.

De primetime winnaar blijkt Robert ten Brink met All You Need Is Love.

Het liefdesprogramma trekt ruim 1,6 miljoen kijkers en staat daarmee op de 2de plaats in de dagelijkse top 25 van Stichting Kijkonderzoek. De lijst wordt aangevoerd door het NOS Journaal, in de top 5 verder schaatsen en Kassa. De score voor All You Need Is Love ligt gelijk aan wat de show vorig jaar presteerde.

Animal Crackers heeft dus De TV Kantine voor weten te blijven met iets meer dan 1,5 miljoen kijkers, André van Duin moest wel Robert ten Brink voor laten gaan. Sowieso scoorde de tweede aflevering een kwart miljoen kijkers minder dan vorige week. Ook De Beste Zangers van Nederland zag kijkers vertrekken; vorige week krap 1,1 miljoen kijkers en nu 825 duizend liefhebbers.

Op SBS 6 zakt Sterren Dansen op het IJs nu echt door het ijs. De teller staat nog maar op 576 duizend kijkers, waarmee het programma nog net in de kijkcijfer top 25 staat. Vorige week keken er nog 692 duizend kijkers. De Grote Vakantie Show moest terug van 760 duizend kijkers naar 477 duizend kijkers. Hart van Nederland trekt 803 duizend kijkers, aansluitend doet Komt een Man bij de Dokter het opnieuw goed met 564 duizend kijkers.

De eerste aflevering van De Ontmaskering van de Vastgoedfraude trekt 651 duizend kijkers op Nederland 2.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Nederland 1 scoort met EK Allround
- Kijkcijfers zondag: Miljoen mensen vieren feestje Life4You
- Kijkcijfers: Animal Crackers winnaar op nieuwe zaterdag

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkcijfers: RTL 4 als winnaar slagveld op zaterdag

 1. Mark

  SBS verliest wel veel… Toch vielen de cijfers van RTL tegen na zooo veel reclame. Zeker nu er door SBS geen concurrentie was met commerciële omroepen

    /   Reply  / 
 2. Nick

  Eigenlijk zijn het 2 miljoen kijkers voor de TV kantine, aangezien er naar de herhaling van 23.00 uur ook nog eens 500.000 kijkers keken.

    /   Reply  / 
 3. Jeroen

  Sbs zakt zeker door het ijs.. En flink ook.

    /   Reply  / 
 4. Bart

  SBS wil van sterren dansen op het ijs een familieshow maken. Maar als je Gerard Joling laat presenteren ( wat hij totaal niet kan ) met zijn platte, schunnige grapjes en je laat bijvoorbeeld Monique Sluyter dansen, dan neem je de kijker toch totaal niet serieus. Wat me wel opviel is dat Tess steeds wat beter is.

    /   Reply  / 
 5. Tim20 MJ

  Waarom gooien ze SDOHIJ niet gewoon op vrijdagavond? Is toch een heel ander programma dan The Voice Kids.

    /   Reply  / 
 6. $ Dollar Bill $

  SBS6 moet gewoon kappen met groot amusument breng wat anders.

    /   Reply  / 
 7. Willeke

  Ik kijk alleen Sterren dansen omdat Christophe erin zit haha. als hij eruit gaat kijk ik niet meer.

    /   Reply  / 
 8. hans

  Het programma heet sterren dansen op het ijs maar er zitten helemaal geen sterren in alleen types die geen carriere hebben en die drie kwart van nederland niet eens kent.
  En dan dat vreselijke bellen,sms’n en al de reclame’s………….
  Nee,terecht een grote flop.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>