Prinsjesdag 2015: Rechtstreeks verslag via NOS en RTL Z

De boodschap van Prinsjesdag 2015 was vorige week al bekend: het gaat goed met de economie, maar waakzaamheid is geboden. Toch blijft het spannend wat de Koning allemaal gaat vertellen in zijn Troonrede. En blijft het natuurlijk prachtig om naar al dat protocol en ceremonieel te kijken van Prinsjesdag, dit jaar nog met de Gouden Koets. Zowel de NOS als RTL doen rechtstreeks verslag.

De NOS gaat om 12.30 uur live op NPO1. Overdag zijn eerst de rijtoer van koning Willem-Alexander van en naar de Ridderzaal, de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde rechtstreeks te volgen. Aansluitend volgen de overhandiging van de Miljoenennota door minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën en de eerste reacties op de kabinetsplannen. Aan het begin van de avond worden bovendien de belangrijkste gebeurtenissen van de dag nog een keer op een rijtje gezet. De centrale presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip. Astrid Kersseboom neemt het ‘koninklijke’ deel van het programma voor haar rekening, terwijl Dominique van der Heyde het politieke gedeelte verzorgt.

RTL Z begint op de vroege ochtend al met zijn verslag van Prinsjesdag. Dan zijn er politieke panels met Frits Huffnagel & Jack de Vries en met economen Mathijs Bouman, Marieke Blom en Maarten Schinkel. Discussiepunten: is de feestbegroting wel gerechtvaardigd? Even na het middaguur laat Frits Wester dan zijn licht schijnen over de Troonrede, de tweede helft van de middag prikt RTL Z ook de gebeurtenissen in de Tweede Kamer door.

RTL Z, vanaf 9.20 uur, RTL Z
Prinsjesdag, 12.30 uur, NOS (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>