Kijkcijfers zaterdag: Verhuizing Groot Dictee kost kijkers

De netmanagers zullen nog eens goed moeten kijken naar de verhuizing van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal naar de zaterdagavond van NPO2. De wedstrijd heeft namelijk flink aan kijkers ingeleverd. Stichting Kijkonderzoek telt 594 duizend kijkers, flink minder dan het miljoenenpubliek dat normaliter op de woensdagavond van NPO1 wordt behaald.

NPO1 is de primetime-winnaar deze zaterdag. De Kwis scoort 1,3 miljoen kijkers en bij Ik Vertrek loopt dat aantal zelfs op tot 1,6 miljoen. Even na 22 uur trekt Vive la Frans zelfs 1,7 miljoen kijkers. Klapstuk is Studio Sport Eredivisie, dat bovenaan de dag top 25 staat met 1,7 miljoen kijkers.

Op RTL 4 is een herhaling van Ik Hou van Holland te zien, goed voor 1,5 miljoen kijkers. Spiksplinter van Hans Teeuwen trekt daarna 466 duizend kijkers.

Op SBS 6 is het Disney-dag en dat zet geen zoden aan de dijk. Op primetime is Monsters University goed voor 327 duizend kijkers, daarvoor trekt De Leeuwenkoning 349 duizend kijkers.

Het WK Darts op RTL 7 noteert gemiddeld 373 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Veel kijkers film Toen Was Geluk Heel Gewoon
- Kijkcijfers zondag: 1,6 miljoen kijkers Skyfall
- Kijkcijfers zaterdag: Adele & De Leeuw primetime winnaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>