Interview met de Mol: Ik hang niet graag de vuile was buiten

Wie Is de Mol? lijkt af te stevenen op zijn best bekeken seizoen ooit, vanavond is de ontknoping. Dan moet duidelijk worden of Jochem van Gelder, Sanne Wallis de Vries of Thomas Cammaert de Mol is. En wie het spelletje wint. Het AD heeft vandaag al een schriftelijk interview met de saboteur, zonder de naam van deze persoon te onthullen.

Het is bij mijn weten voor het eerst dat de Mol al een interview geeft over zijn tactiek en spelbeleving voor de finale is uitgezonden. “Ik heb heel veel oude afleveringen gekeken. Maar op het moment dat je aan Wie is de Mol? begint en echt op locatie bent, besef je ineens dat er geen gedegen voorbereiding bestaat”, zegt de Mol.

Hij/zij vertelt ook: “Als Mol wil je soms op een bepaalde positie terechtkomen tijdens opdrachten. Eigenlijk iedere keer dat ik in een splitsing van de groep door Art mezelf in een sleutelpositie probeerde te manoeuvreren had ik het gevoel dat iedereen me door had. Dat zijn benauwde momenten. En ‘s avonds in de bar als de camera’s niet draaien en je lekker ontspannen een drankje drinkt met z’n allen. Ogenschijnlijk dan, want de jacht op de Mol stopt nooit. Dat waren ook lastige momenten. Hoe meer kandidaten hoe makkelijker het is.”

De Mol is trots op hoe het spel is gespeeld bij de veilingopdracht. “Het geld stroomde uit de pot. Iedereen weet hoe belangrijk een joker is voor een kandidaat. Voor de Mol maakt een joker helemaal niks uit. Iedereen vergat op dat moment dat er een Mol meedeed aan een veiling. We werden zogenaamd allemaal verblind door die jokers. Die hebzucht, daar kon ik maximaal mijn voordeel mee doen. Ik twijfelde van tevoren of ik hard mee moest bieden of een beetje de kat uit de boom zou kijken en het de kandidaten zelf zou laten verpesten. En wel of geen joker kopen? Keuzes, keuzes…”

En tot slot geeft deze persoon ook nog een hint: “Ik hang niet graag de vuile was buiten.” Is dat een verwijzing naar de Dash-reclame die Jochem van Gelder enige jaren terug deed?

Lees het hele interview via Blendle.

Wie Is de Mol?, 20.30 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>