Leo de Haas (Blik op de Weg) met rug tegen de muur

Leo de HaasLeo de Haas kan geen kant meer op. De producent van Blik op de Weg moet programma’s voor de Avro maken, exclusief. Dat oordeelde de rechter vandaag. Ondertekent hij zijn contract niet, dan volgt een boete van 20.000 euro die per dag met 5.000 euro verhoogd kan worden. Dat bedrag zal zelfs Talpa iets te gortig worden, dus het lijkt er op dat De Haas noodgedwongen nog drie jaar in zee gaat met de Avro voor het populaire programma Blik op de Weg. Hoe gaat dit zich nu verder ontwikkelen?
Mogelijk brengt De Haas het conflict voor een hogere rechter, al lijkt het er op dat deze weinig sympathie voor de producent heeft; in eerdere gevallen sprak de rechter in het voordeel van de Avro. Verder procederen lijkt dan ook alleen een optie om tijd te rekken, terwijl er in september al nieuwe uitzendingen klaar moeten liggen.

Toch mag het duidelijk zijn dat de werkrelatie totaal is verziekt, anders hoef je het niet voor het hekje van de rechtbank uit te vechten. Mogelijk gaat De Haas opnieuw met de Avro om de tafel zitten om te onderhandelen. Het lijkt me duidelijk dat De Haas zo snel mogelijk weg wil bij de Avro, hij zal zichzelf dus moeten uitkopen. Tegen welke prijs gaat dat gebeuren?

De Haas heeft al een hengeltje uitgeworpen bij Talpa, maar daarvoor is hij dus teruggefloten. Talpa kondigt inmiddels een eigen Blik op de Weg aan. Zal De Haas zich op tijd een vrij man weten te maken, of moet hij straks elders met zijn programma’s leuren?

Zie ook:
- Avro brengt blikgevecht opnieuw bij de rechter
- Talpa heeft ook een Blik op de Weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>