Avro komt met bloedstollend spannende reality-show

Liefhebbers van reality-televisie en films als Die Hard with a Vengeance komen dit voorjaar goed aan hun trekken bij de Avro. De zender komt namelijk eind april met De Telefoon, een 10-delige serie die wegkijkt als een spannende speelfilm. Twee mensen strijden om 50.000 euro. Ze krijgen onafhankelijk van elkaar instructies per telefoon, waarmee ze puzzels moeten oplossen of opdrachten moeten vervullen. Daarbij moeten ze zo nu en dan ook samenwerken. De twee worden constant in de gaten gehouden zonder dat een camera direct bij ze in de buurt is. Telkens als een opdracht niet slaagt, slinkt het prijzengeld, dat ergens verstopt ligt in Nederland.

Dat is in een notendop het verhaal van De Telefoon, dat veel wegheeft van de film Die Hard with a Vengeance. Daarin krijgt Bruce Willis telefoontjes van ene Simon, die hem overlaadt met raadseltjes. Geeft hij daar geen gehoor aan, dan gebeurt er iets gruwelijks. Ook Bruce wordt constant in de gaten gehouden, al weet hij niet goed hoe. De Avro houdt zijn strijders in de gaten vanuit een helikopter en camera's die op gebouwen zijn geplaatst.

De Telefoon wordt geproduceerd door Park Lane TV (waar Beau van Erven Dorens ook deel van uitmaakt) en wordt gesponsord door Nokia. De telecomboer vindt het reuze-interessant om te zien hoe zo'n programma waarin de telefoon een cruciale rol speelt, zich ontwikkelt, zo meldt C21media. Het format is al verkocht aan Spanje, Frankrijk en Italië.

Cameraman Jan Rein Hettinga was erbij toen de pilot werd opgenomen. Hij schrijft op zijn weblog laaiend enthousiast te zijn. "Wat ik zag was spectaculair en vernieuwend. Spannend ook. Visueel sterk. Televisie met een hoofdletter. Inhoudelijk niet eenvoudig, maar interessant. TV zoals TV gemaakt moet worden."

Zijn verwachtingen zijn hooggespannen. "De Avro zal volgend jaar hun eigen Televizier-ring winnen, het Gouden Beeld, een Emmy en de Gouden Roos. Dit format heeft alles in zich om uit te groeien tot een internationaal succesnummer."

Toegegeven, het format komt ijzersterk over.Het lijkt ook een dure productie. Ongetwijfeld veel spannender als Wie is de Mol?. En ook dit programma is met BN'ers op te nemen, dus wie weet is dat de volgende stap.

Zie ook:
- Mollenjacht weer geopend

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Avro komt met bloedstollend spannende reality-show

 1. Valentein

  Klinkt als een spin-off van de Hunt (jarengeleden geproduceerd door Rolf Wouters)

    /   Reply  / 
 2. Jeffrey

  Dat kwam ook gelijk bij mij bovendrijven…

    /   Reply  / 
 3. Pim

  Heeft volgens mij ook veel elementen in zich van ‘Masterplan’. Eén van de duurste producties en tevens grootste flops van de RLT groep. Paar jaar geleden op Yorin..

    /   Reply  / 
 4. Koert Jester

  Geeuw…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>