The Phone onderscheiden met Gouden Roos

Het Avro-programma The Phone is vanavond bekroond met een Gouden Roos op het Rose d'Or Festival in Zwitserland. The Phone, mede bedacht door Beau van Erven Dorens, is uitgeroepen tot beste reality-show. De Gouden Roos is één van de meest prestigieuze tv-prijzen ter wereld, samen met de Emmy Awards. Ook Eyeworks heeft een Gouden Roos gekregen in de categorie entertainment, voor het Britse format Hider in the House.

Nederland was dit jaar acht keer genomineerd voor een Gouden Roos en daarmee één van de grote favorieten. Toch is de nominatie slechts twee keer verzilverd. Engeland is uiteindelijk de grote winnaar van de 2008-editie. Het land krijgt zeven Rozen, waaronder twee voor Kombat Opera Presents.

Voor Park Lane TV, producent van The Phone, is het een mooie opsteker. The Phone, een combinatie tussen reality en spelshow, leek lange tijd niet in productie te worden genomen. Geen enkele omroep in Nederland waagde zich aan het dure programma, totdat de Avro toehapte. Vorig jaar zomer op een tv-beurs in Cannes, kwam The Phone opeens internationaal in de belangstelling. Inmiddels is het format in meerdere landen in productie en hebben veel tv-zenders een optie genomen op het format. Met de Gouden Roos op zak, is het een stuk makkelijker om The Phone door te verkopen.

Gefeliciteerd Beau en collega's en ook gefeliciteerd Reinout met Hider in the House. Een mooie oogst voor de Nederlandse televisie dit jaar!

Zie ook:
- Tweede seizoen The Phone moet spannender zijn
- Nederlandse tv 8 keer genomineerd voor Gouden Roos

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “The Phone onderscheiden met Gouden Roos

 1. Simon

  Alleen raar dan dat er in Nederland geen hond naar kijkt.

    /   Reply  / 
 2. Sandra

  Top!!! Ik ben blij voor Beau!!!

    /   Reply  / 
 3. michel

  terecht want het is een top programma! al was seizoen een leuker! programma verdiend een beter tijdstip en wel op nederland1. denk dat dat ook meer kijkers opleverd!

    /   Reply  / 
 4. nicky

  echt te gek!! Ik ben grote fan. Frederik Brom is de Leukste presentator van nederland!!

    /   Reply  / 
 5. Tristan

  The Phone is een zeer leuk programma :D Hopelijk heeft het winnen van deze mooie prijs een positieve invloed op het aantal kijkers, want The Phone verdient gewoon meer kijkers!

    /   Reply  / 
 6. Chiel

  Hadden ze het op 1 moeten zetten (ivp twins toen Wie is de mol afgelopen was). Op 3 zullen er nooit meer dan 500.000 mensen gaan kijken..

    /   Reply  / 
 7. michel

  @chiel ja ind meteen achter wie is de mol aan! dan hadden ze beiden op ned3 kunnen herhalen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>