Avro komt met jeugdserie 2012 Het Jaar Nul: Q&Q voor nieuwe generatie

Dit najaar brengt de Avro een spannende Nederlandse jeugdserie op Nederland 3 genaamd 2012 Het Jaar Nul. Elke zaterdag zal er een aflevering worden uitgezonden van de serie, gemaakt door NL Film & TV, dat ook SpangaS maakt.

De Maya’s hebben 2012 altijd als een magisch jaar beschouwd waarin de wereld iets groots staat te wachten. Niemand weet alleen wat dat is. De voorspellingen zijn genoteerd in Maya codexen, die nog niet allemaal zijn gevonden. In de serie 2012 Het Jaar Nul vinden de hoofdpersonen de codex waarin wordt onthuld wat er staat te gebeuren.

De vondst wordt gedaan door amateurarcheoloog Peter Hellinga in Mexico. Vrijwel meteen wordt Peter belaagd. Hij neemt kleinzoons Hidde (Yannick van de Velde) en Twan (Bram Suyker) in vertrouwen. Mocht Peter iets overkomen, dan moeten zij de codex in veiligheid brengen. Het avontuur begint voor hun als op Schiphol alleen de bagage van hun opa aankomt, maar opa zelf op mysterieuze wijze is verdwenen. Samen met vriendin Masha en het mysterieuze Maya-meisje Felix gaan ze op onderzoek uit.

2012 Het Jaar Nul wordt in Nederland en Mexico opgenomen. “Momenteel wordt hard aan de scripts gewerkt en zijn we begonnen met het casten van de hoofdpersonages. De serie laat zich het best omschrijven als Q&Q voor een nieuwe generatie”, aldus de Avro.

Ik val dan zelf buiten de doelgroep, dit klinkt echt als een heel leuke en spannende serie. Vanaf 10 oktober op tv.

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Avro komt met jeugdserie 2012 Het Jaar Nul: Q&Q voor nieuwe generatie

 1. cris

  yes! eindelijk gaat er aandacht uit naar belangrijke zaken.
  maakt me niet uit voor welke doelgroep het is, ik kijk puur uit interesse.
  wanneer word de tijd van de uitzending bekend gemaakt?
  ik ben 22, maar heb een hoop over de voorspellingen gehoord.
  de betrouwbaarste informatie die ik tot nu toe heb gekregen, kwam van discovery channel.
  ze beweren dat het misschien op 60% van de aarde te zien zal zijn rond december 2012.

    /   Reply  / 
 2. Pleiaden

  Wow..geweldig!

  Ik hoop dat het een geweldige serie wordt.
  Het feit dat het gegeven ”21-12-20012”aan de orde komt is al fantastisch..er zal hoe dan ook interesse worden gewekt naar meer informatie over dit Unieke gegeven en over wat nu in deze tijd plaatsvind op Aarde en..Kosmos.
  Ik ben heel benieuwt wat de serie laat zien, het is natuurlijk ook niet voor niets dat hier nu aandacht aan wordt besteed!

    /   Reply  / 
 3. martijn

  helemaal topie,

  dat deze onderwerpen 2012 of spirutuelen dingen de aandacht krijgen op de nederlandse tv markt.Dit is het begin!.Ik ben ook benieuwd naar de tijd dat het uitgezonden word.Ook al ben niet jeugdig meer (34 jaar),vind ik het wel jeugd serrie het duidelijker uitlegen dan de volwassen serries over dit soort onderwerp(en).

    /   Reply  / 
 4. Sammy

  Was gisteren bij de opnames van de serie in Leiden. Ik werk bij de gemeente en moest ondersteunen bij het afzetten van de straten voor de opnames. Was leuk om een keer met een filmploeg samen te werken. Er was een achtervolgingsscene van een auto die een scooter en een fietser achtervolgt. ( de hoofdrolspelers )was wel leuk om te zien. Ben benieuwd hoe de serie uiteindelijk wordt. Zeker ook omdat het fenomeen 2012 mij wel boeit.

    /   Reply  / 
 5. nadia

  zijn er nog mensen die mee kunnen doen aan de opnames ?

    /   Reply  / 
 6. Christina Faber

  toevallig had ik de t.v. aanstaan op zaterdag-
  avond en zapte ik op dit jeugdprogramma. Het deed
  mij meteen aan Q en Q denken, dat ik vroeger met mijn kinderen heb bekeken. Dit vind ik ook weer
  spannend en humoristisch, zal zeker de volgende afleveringen bekijken.
  C.J.Faber. Meppel. (8O jaar)

  Veel senioeren zullen hier van genieten.

    /   Reply  / 
 7. Pedro

  De eerste aflevering had slechts 192.000 kijkers. Wel jammer denk ik.

    /   Reply  / 
 8. kim

  Echt een super leuke serie.
  Ik vindt het echt heel leuk en het is jammer dat het maar 1 keer in de week komt.

    /   Reply  / 
 9. Elly

  Bij deze laat ik weten dat deze serie geweldig is, ik heb gisteren, in Leiden, aan de laatste draaidag mee gedaan. Het is facinerend te zien hoe de jeugdige hoofdrolspelers zich HELEMAAL geven in hun rol.
  GEWELDIG,

  MIJN COMPLIMETEN.

  Gr Elly de Vos

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>