Het is weer zo ver: Gouden Televizier-ring Gala 2009

De grootste publieksprijs van en voor de Nederlandse televisie wordt vanavond uitgereikt: de Gouden Televizier-ring. De jurken zijn zorgvuldig uitgezocht – net als de smokings – en speeches in de meeste gevallen geschreven. Vooral Yvon Jaspers zal zich goed hebben voorbereid, want zij lijkt de grote winnaar van deze avond te worden. De Avro belooft opnieuw een mooie avond met allerlei amusement. En de scherpe tong van Chantal Janzen.

Wat de omroep zoal in petto heeft? Een humoristische bijdrage van Alex Klaassen, een optreden van Wendy van Dijk-typetje Lucretia Martina, een ode aan Michael Jackson (met onder andere Monroe) en gezang van Simone Kleinsma.

Yvon Jaspers
In anderhalf uur worden de prijzen uitgereikt. Naar alle verwachting zal Boer Zoekt Vrouw Extra de Televizier-ring winnen. Momenteel loopt er een reguliere serie met torenhoge kijkcijfers, wat ongetwijfeld zal bijdragen aan veel stemmen. Linda de Mol maakt theoretisch gezien volgend jaar nog een kans met Gooische Vrouwen, al lijkt dat meteen een kleine gezien het feit dat er in de nominatieperiode geen nieuwe serie loopt.

Yvon Jaspers lijkt ook de favoriet voor de Zilveren Televizier-ster als beste vrouwelijke persoonlijkheid. Ze neemt het op tegen Linda de Mol en Anita Witzier, die vrijwel elk jaar genomineerd is.

Mannen
Bij de mannen lijkt het een eitje: Matthijs van Nieuwkerk. Zijn concurrentie bestaat – met alle respect – uit de groentjes Ruben Nicolai en Johnny de Mol. Al is laatstgenoemde wel een gevaarlijke outsider.

Bij de Gouden Stuiver ook louter programma’s die al vaak zijn genomineerd maar nooit eerder wonnen. Hoe eervol is het dan nog om als zesde keuze eens te winnen? Genomineerd zijn Het Klokhuis, het Jeugdjournaal en Sesamstraat. Moeilijk te voorspellen, deze.

Ook is er geen peil op te trekken wie wordt uitgeroepen tot aanstormend talent; Valerio Zeno, Eva Jinek of Lieke van Lexmond? Wat mij betreft al gevestigde namen trouwens in medialand.

We gaan het zien, vanavond.

Gouden Televizier-ring Gala, 20.30 uur, Avro (NL 1)

Zie ook:
- Bert van der Veer: Televizier-ring wordt avond van Yvon Jaspers
- Column Bert Brussen: Vooruitzien – Televizierringgala
- Eindelijk nominatie Televizier-ring Boer Zoekt Vrouw
- Gouden Televizier-ring: top 10 genomineerden

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Het is weer zo ver: Gouden Televizier-ring Gala 2009

 1. aaron

  Ring : Hoop wie is de mol, maar weet bijna zeker dat het bzv wordt
  Man : Matthijs van Nieuwkerk ( of toch nog Ruben Nicolai) denk dat johnny volkomen kansloos is, want is niet zo bekend bij het grote publiek
  Vrouw : Yvon Jaspers of Linda de Mol
  Stuiver : Denk Sesamstraat want jeugdjournaal en klokhuis worden elk jaar genomineerd omdat mensen die bijna geen kinderprogramma’s kennen dit de enige programma’s zijn die ze kennen
  Talent : Ik denk Valerio, maar Lieke maakt ook nog een goede kans

    /   Reply  / 
 2. Anoniem

  Voor de ring wordt dan wel gezegt dat Boer zoekt vrouw hem gaat winnen.. maar Gooische Vrouwen heeft gelijktijdig met de uitreiking van de ring een uitzending… even een balkje in beeld…

  Misschien zijn de kijkers van Boer zoekt vrouw wel geen sms’ers/bellers..
  De Poll op Shownieuws.tv wordt door de Gooische Vrouwen gewonnen, met 53 procent.

    /   Reply  / 
 3. Shanna

  ik denk dat Valerio de talent award gaat winnen.

    /   Reply  / 
 4. B.K.

  Mensen, stem alstublieft allemaal op Gooische Vrouwen! Het moet toch niet gekker worden dat een programma als (en let op) Boer Zoekt Vrouw EXTRA (!!!!!) het gaat winnen van zo’n fantastische serie? Ik mag toch hopen dat de organisatie dan ook duidelijk vermeldt vanavond dat het om Boer Zoekt Vrouw EXTRA gaat, en ook geen beelden gebruikt van de normale reeksen.

    /   Reply  / 
 5. Joran

  Raar dat er geen populaire kinderprogramma’s zijn genomineerd zoals; Spangas. De huidige genomineerden zijn wel heel voor de hand liggend.

  Mijn lijstje:
  - Ring: Gooise vrouwen.
  - Vrouw: Yvonne.
  - Man: Johnny de Mol.
  - Stuiver; Jeugdjournaal.
  - Talent: Valerio Zeno

    /   Reply  / 
  1. B.K.

   Spangas heeft vorig jaar de Gouden stuiver al gewonnen :)

     /   Reply  / 
 6. Rick

  Ring: Gooische Vrouwen
  Vrouw: Linda de Mol
  Man: Mathijs van Nieuwkerk
  Stuiver: Klokhuis
  Talent: Lieke van Lexmond

    /   Reply  / 
 7. Marielle

  Ring: Wie is de Mol vind ik ook top, maar ik hoop toch dat Gooische Vrouwen wint, als afsluiting.
  Ik vrees dat Boer zoekt Vrouw gaat winnen.

  Man: Johnny de Mol, omdat de programma’s die hij voor Veronica heeft gemaakt (Down met Johnny en Waar is de Mol) verrassend goed zijn.
  Denk ook dat Matthijs van Nieuwkerk gaat winnen.

  Vrouw: heb niet echt een voorkeur, maar dan kies ik voor Anita Witzier, omdat het voor haar ieder haar weer sneuer wordt om niet te winnen. Ik denk dat Yvon Jaspers ook hier gaat winnen.

  Gouden Stuiver: geen idee, alledrie niet weg te denken klassiekers.

  Nieuw talent:ook lastig, ik heb helemaal niks met Lieke van Lexmond, maar de twee andere genomineerden zouden allebei in aanmerking kunnen komen

  Ik zal niet gaan kijken (op RTL4 is om dezelfde tijd de laatste Goosiche Vrouwen). Van eventuele leuke relletjes om niks (zoals vorig jaar de opmerking over de zangkunsten van die hockeyster) horen we later wel. Chantal janzen is idd enorm geestig, had ik niet achter haar gezocht.

    /   Reply  / 
  1. B.K.

   Anita Witzier heeft hem twee jaar geleden nog gewonnen hoor! Vorig jaar was ze niet genomineerd, maar dit jaar dus we. Ik gun hem Linda de Mol het meest, zeker aangezien de andere twee hem de laatste jaren al gewonnen hebben.

     /   Reply  / 
 8. Jesse

  De nominatie voor Gooische Vrouwen is voor seizoen 4. Volgend jaar kunnen ze dus gewoon weer genomineerd worden voor seizoen 5 (dat op dit moment bezig is). Al lijkt dat wat onwaarschijnlijker, omdat Gooische Vrouwen dan allang weer uit beeld verdwenen is bij de kijkers.

    /   Reply  / 
 9. erik

  Ring: Wie is de Mol
  Vrouw: Yvon Jaspers
  Man: Ruben Nicolai
  Stuiver: Sesamstraat :P
  Talent: Valerio Zeno

  Now,, nog 3 kwartier

    /   Reply  / 
 10. go-ej

  kan ik nog ergens stemmen?

    /   Reply  / 
 11. ikkuh

  mooie afsluiting voor gooische vrouwen< helaas is dit nu defintief afgelopen:S

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>