Nationaal Songfestival trekt slechts 2 miljoen kijkers

Gisteravond kreeg ik echt het idee dat de hele natie had afgestemd op Nederland 1 voor het Nationaal Songfestival. Zoals geschreven een verschrikkelijk tv-programma, maar door de gezelligheid op Twitter toch goed vol te houden. De kijkcijfers vallen mij dan ook een beetje tegen; een krappe 2,1 miljoen kijkers stemden af op Yolanthe Cabau van Kasbergen en de vijf ‘talenten’ die Ik Ben Verliefd (Shalalie) mochten zingen.

Het Tros-amusement scoorde daarmee minder dan De Reünie, waar 2,4 miljoen mensen naar keken.

SBS 6 was de enige andere zender die meer dan een miljoenenpubliek aan zich wist te binden. Wegmisbruikers kwam uit op 1,1 miljoen kijkers, Hart van Nederland zat op 1,3 miljoen kijkers. In totaal scoorden slechts 7 programma’s meer dan 1 miljoen kijkers.

RTL 4 zond Notting Hill op primetime uit. De film is al twaalf jaar oud maar wist toch nog 707 duizend kijkers te trekken. Life4You deed eerder op de avond 674 duizend kijkers.

De meest verrassende score was zondag voor RTL 8, waar de eerste twee afleveringen van The Tudors zijn uitgezonden. De tweede aflevering trok maar liefst 486 duizend kijkers, astronomische aantallen voor de zender die in veel huishoudens is weggestopt ergens boven het 20ste kanaal.

Zie ook:
- Nationaal Songfestival: voor de betere masochist
- Kijkcijfers zaterdag: Prima slotscore My Name Is Michael
- Kijkcijfers vrijdag: X Factor wint glansrijk
- Yolanthe en Wesley bezorgen Ivo Niehe top-kijkcijfers

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nationaal Songfestival trekt slechts 2 miljoen kijkers

 1. Martijn

  Moet je nagaan als tudors op rtl4 geprogrammeerd had gestaan. Mij kan het niet veel boeien, maar het is wel een erg goede serie.

    /   Reply  / 
 2. Kees

  Slechts ? Nooit eerder keken er zoveel mensen naar de finale van het NSF.
  Als het om 20.30 uur had gestaan waren het er zeker 3 miljoen geweest.
  Ga volgende keer lekker Twitter kijken joh hahaha

    /   Reply  / 
 3. Nick

  Iedereen zeikt erover maar gaat wel kijken..hou dan je mond dicht of kijk gewoon niet. Zoals ik.

    /   Reply  / 
  1. Laatbloeier

   Daar heb je wel gelijk in; alle blogs worden volgeschreven en ik heb in geen tijden zoveel reacties gezien. Ik heb zelf niet gekeken omdat ik het liedje al niks vond. Als je de beelden op Internet bekijkt, weet je ook genoeg.

   Toch begrijp ik al die verontwaardiging wel door de manier waarop dit is gegaan. En het gros van de klagers voelt zich belazerd omdat Nederland nu zit opgescheept met een liedje waar het gros zich niet in kan vinden en ook niet over heeft kunnen stemmen.

     /   Reply  / 
 4. PINHEAD

  RTL8 staat bij mij gewoon op nummer 8…

    /   Reply  / 
 5. B

  RTL8 is bij mij 10

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>