Winst Sieneke Nationaal Songfestival doorgestoken kaart?

Afgelopen vrijdag kreeg ik een tip: Sieneke wint het Nationaal Songfestival. Dat zou al op voorhand bekend zijn, de hele (dramatische) show van gisteravond betrof doorgestoken kaart, aldus mijn bron. Nou moet je altijd uitkijken met het opschrijven van zulke boude beweringen – voor je het weet heb je een proces aan je broek hangen. Toch wil ik jullie het volgende niet onthouden.

Feit 1: De single Ik Ben Verliefd (Shalalie) van Sieneke was al voor het weekend geperst. Deze is gisteren ook meteen na afloop van het Nationaal Songfestival uitgedeeld. (Bij mijn weten is Sieneke de enige kandidaat van wie een singeltje was geperst. Er is op zeker niet van alle kandidaten een single gemaakt).

Feit 2: Sieneke is het protégé van Marianne Weber. Weber heeft – overigens net als Frans Bauer – nauwe banden met management & boekingskantoor Rocket. ‘Toevallig’ is Sieneke nu al bij Rocket ondergebracht.

Feit 3: De televisie-uitzending van gisteravond is geproduceerd door Global Star Media. Dat productiehuis valt onder de vlag van de Rocket Group.

Observering: Bij het resumé van de vijf acts gaat het publiek veruit het meest uit zijn dak bij het fragmentje van Loekz. Bij Peggy Mays en Vinzzent is het doodstil in de zaal. Toch gaat de ‘doorslaggevende’ publieksstem naar Vinzzent en niet naar Loekz.

Met deze informatie mag u de conclusie trekken. Was het Nationaal Songfestival doorgestoken kaart of heeft Sieneke eerlijk gewonnen?

Zie ook:
- Weer Songfestival-rel: Pierre Kartner boos op Cornald Maas
- Nationaal Songfestival trekt slechts 2 miljoen kijkers
- Tros-baas haalt uit naar weigerende Songfestival-artiesten
- Nationaal Songfestival: voor de betere masochist
- NLpop: Sieneke naar Oslo met Shalalie Shalajammerjoh
- De zeperd van het jaar: Nationaal Songfestival

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Winst Sieneke Nationaal Songfestival doorgestoken kaart?

 1. Gerard

  Who cares?

    /   Reply  / 
 2. Mies...

  I surely don’t.

  We komen toch niet in de finale, laat staan dat we ermee winnen.

    /   Reply  / 
 3. Martijn

  Kan mee echt geen reet schelen of het doorgestoken kaart is of niet! Boulevard heeft een goede stelling op de site staan, waarop op dit moment 75% vind dat we ons moeten terugtrekken, dat zegt genoeg.

    /   Reply  / 
  1. Joep

   Dat hele Boulevard schreeuwt gewoon om aandacht, Albert Verlinde met zijn Gordon achtige kreten!

   Áls we dan dit liedje insturen, heeft de beste gewonnen. Het liedje is Hollands, en nu de uitvoering ook. Het is zoals Yolanthe zei, we hebben al zoveel geprobeerd, dit is weer iets heel anders.

     /   Reply  / 
   1. mirjam

    Yolanthe’s presentatie was ook niet om over naar huis te schrijven.
    Het hele programma was zeer amateuristisch opgezet.

      /   Reply  / 
 4. BART

  Volgens ‘het script’ had Loekz moeten winnen, aangezien zij werden bedolven onder de feestslingers toen bekend werd gemaakt wie er had gewonnen. Heel knullig.

    /   Reply  / 
 5. Remko

  Wat boeit het eigenlijk. als het song festival nog enigsinds invloed had op de muziekindustrie dan hadden we ons er misschien nog druk om kunnen maken maar het is inmiddels verworden tot een festival in de marge wat alleen nog maar gaat om prestige van het organiseren van het festijn en niet meer om de muziek.

    /   Reply  / 
 6. Marco

  Al ruim van tevoren was Pierre Kartner er stellig van overtuigd dat zíjn liedje zou winnen. Daarna de actie van gisterenavond… Wat een flut-nummer! Dat wordt zeker een 0 op de eindlijst in de halve fimale!!! Ten minste…

  mijn grootste angst is dat het flut-nummer inderdaad scoort in zowel de halve als de uiteindeljke finale! Kan je je voorstellen hoe onuitstaanbaar de heer Kartner dàn wordt!?!?!?!?

  Laten we met z’n allen heel hard hopen dat ze niet rijk genoeg zijn om ook de Internationale jury om te kopen. Misschien moeten we het hele songfestival gewoon boycotten als het liedje tóch door de halve finale komt. Dàt zal ze leren!

    /   Reply  / 
 7. Ricardo

  Is het Songfestival niet al jaren doorgestoken kaart?

    /   Reply  / 
 8. vinn

  Marlous had de meeste kans gemaakt bij het songfesitval, op 2 kwam loekz. En Sieneke ja die was eigenlijk het slechts van de avond

    /   Reply  / 
  1. Geesje

   Wat is die man vol van zichzelf als je dat artikel leest, waar blijft het gezegde bescheidenheid siert de mens.

     /   Reply  / 
 9. Geesje

  Als al de stemmende mensen die in de zaal zaten een kastje hebben gehad om te stemmen, zou je denken dat Loekz zou gaan winnen zeker aan het geluid te horen bij de korte fragmenten.
  Van alles wat er gezongen heeft zaten de familie en vrienden en piraten collega’s in de zaal dus tel maar uit.
  Loekz bestond uit 6 man die hun familie enz. bij hadden dus ja alles was al in kannen en kruiken.
  Niet dat de andere kandidaten ook maar een haar beter waren.
  Snap ook helemaal dat Edsilia Rombley, Gerard Joling en Gordon zich hier niet mee in wilde laten.
  Corry Konings had ook beter in Spanje kunnen blijven zitten, was ze iets geloofwaardiger overgekomen en was ons een ”Talent” bespaard gebleven.

    /   Reply  / 
  1. jolanda

   ik was zo iemand met een stemkastje op mijn schoot,maar zoals bekent is heeft een derde (327 stemmen)van de 1000 stemmen op vinzzent gestemt,dat daar vervolgens niets mee gedaan wordt zegt nog meer over deze blamage

     /   Reply  / 
 10. Laila

  Dat hele songfestival is me al deze commotie niet waard!

    /   Reply  / 
 11. mirjam

  een regelrechte aanfluiting, slecht liedje, nog slechtere artiesten. Een jury waarbij je je toch ook kunt afvragen in hoeverre die er verstand van hebben. En ook de presentatie van onze Yolanthe was geen hoogstandje…

    /   Reply  / 
 12. Maurits

  Die reactie van Pierre kartber kan niet gespeeld zijn dan is het echt een meesterlijk acteur

    /   Reply  / 
  1. mirjam

   Geloof ook dat zijn reactie oprecht was maar Pierre is natuurlijk geen afspiegeling van de nederlandse bevolking, en dat geldt ook niet voor de jury en het publiek.

     /   Reply  / 
 13. gerard

  als ons volk niet meer mee telt in het stemmen wat doen ze dan in de zaal is de stem van een engelsman of een tatjana die echt nergens geen verstand van heeft ons nationaal belaang belaggelijk tros

    /   Reply  / 
 14. Laatbloeier

  Als dit doorgestoken kaart zou zijn (ik houd het niet voor onmogelijk), zou dat de hele schertsvertoning voor een groot deel verklaren. Ik vraag me alleen af in hoeverre Pierre Kartner daarin is meegegaan. Hij kwam niet over alsof hij ‘een spelletje meespeelde’. Of misschien lag zijn ‘rol’ hem niet.

    /   Reply  / 
 15. beschamend

  IK ben normaal een trotse nederlandse, maar de laatste jaren kijk ik met afgrijnzen naar alle liedjes die voorbij komen om naar het songfestival te gaan.Dit jaar heb ik niet gekeken, vandaag begreep ik dat ik daar goed aan had gedaan.
  Wat een bagger nummer!!!
  Doe dan niet mee zou ik zeggen, want hiermee zet je ons echt niet positief op de kaart.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>