Op hoop van zegen: Sieneke op het Eurovisie Songfestival

Daar gaan we dan: nieuwe ronde nieuwe kansen voor Nederland op het Songfestival. Vanavond mag Sieneke dan eindelijk haar Ik Ben Verliefd (Shalalie) zingen ten overstaan van héél europa. Afgelopen dinsdag keken er al ruim 1 miljoen mensen naar de eerste voorronde, daar zal Sieneke vanavond dik overheen gaan. Immers, vorig jaar keken er bijna 4 miljoen mensen toen De Toppers hun Shine mochten zingen. En roemloos (in Europa althans) ten onder gingen ondanks gunstige berichten van de dagen daarvoor. Hé, Sieneke heeft die berichten ook!

Want als we het Nederlands journaille in Oslo mogen geloven, begint iedereen spontaan het refrein Shalalie Shalala te zingen, als je kenbaar maakt uit Nederland te komen. Mijn waarschuwing: reken niet te veel op die hoopgevende berichten. We worden er al jaren lekker mee gemaakt en toch moeten we terug naar 2004 voor een finaleplaats voor Nederland.

De Tros prikt het Eurovisie Songfestival vanaf 21.00 uur live door vanuit Oslo. Mooie greenroom en mooi decor, zo hebben we dinsdag al kunnen zien. Het Nederlands commentaar vind ik dit jaar wel wat minder; liever hoor ik Cornald Maas solo. Tros-deejay Daniël Dekker vind ik beslist geen toevoeging, hoewel ik vroeger echt enorm tegen hem opkeek als ‘de Megaman’ met de hitflits bij de wekelijkse radio-uitzending van de hitlijsten. Het lijkt nu wel alsof de twee elkaar totaal niet liggen, echt oprecht gezellig komt het commentaar niet over.

Voorafgaand aan de tweede halve finale is de docusoap Sieneke, Op Weg Naar het Songfestival te zien. Hierin alle avonturen van Sieneke in Noorwegen tot nu toe. De bemoeilijkte heenreis, het gedoe om het te zware draaiorgel en de broodje aap-verhalen over de keelontsteking die deze week weer zou zijn opgestoken. Het docusoapje is al jarenlang een goed gebruik en een prachtig inkijkje in het mediacircus dat het Eurovisie Songfestival heet.

Zelf zit ik er vanavond klaar voor, om 20.30 uur. Mèt Twitter in de buurt natuurlijk. Doen jullie ook allemaal mee? Gezellig #zappen aan je commentaar toevoegen en je tweet verschijnt rechtstreeks op deze blog.

Eurovisie Songfestival, vanaf 20.30 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- NLpop: Berichten over kansje Nederland op Songfestival duiken op
- Eerste halve finale Eurovisie Songfestival bij de Tros
- Nationaal Songfestival trekt slechts 2 miljoen kijkers
- Tros-baas haalt uit naar weigerende Songfestival-artiesten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Op hoop van zegen: Sieneke op het Eurovisie Songfestival

 1. maria

  Een fan van het songfestival kan ik mijzelf niet noemen. Zeker niet tot hoe het festival nu is uitgegroeid. Veel te groot, overdreven spektakel.
  Landen als Nederland zijn in feite kansloos met al die oostbloklanden en zuideuropese landen; het evenwicht is zoek. Er is teveel cultuurverschil tussen al die landen.
  Met de kwaliteit van de inzending heeft het nauwelijks nog iets te maken. De kans dat Nederland wint is bijna gelijk aan de kans op een hoofdprijs in de Staatsloterij. Maar zolang je daarop een kans maakt maakt Nederland nog een kans.
  Wat Sieneke (en het liedje) betreft: ik vind haar een verfrissende verschijning! en het liedje blijft tenminste in je hoofd hangen. Het merendeel van de acts komt op mij over als een gigantische brij van geluiden. Een hoop, gespring, gegil en de meest vreemde overdreven outfits: Gek is niet gek genoeg. Ik heb dat nu echt wel gehad.
  Daarnaast begrijp ik al die kritiek op Sieneke en het liedje niet. “Nederland zou geen kans meer maken met deze inzending”! Wat maakt het uit? Of we in de afgelopen jaren zoveel succes hebben geboekt. Vorig jaar zouden we het zeker gaan maken!! 3 heren op leeftijd in glitterpakken met lampjes en vuurwerk en een paar overvolle dames als “achtergrondkoortje” moesten het klusje klaren!
  Van het liedje zelf herinner ik mij alleen nog de eerste 3 woorden!!! Wellicht dat het hielp dat die alledrie hetzelfde waren.
  En wat een ophef werd daarover gemaakt! En wat een geld heeft die inzending gekost.
  Als Sieneke op dezelfde plaats als de Toppers eindigt is er nog geen man over boord. De kans dat ze een paar plaatsjes hoger eindigt is zelfs niet ondenkbaar! En wie weet hebben wij mazzel en komt ze zelfs in de finale! Dat is Belgie ook gelukt met een prettige inzending die niet al die toeters en bellen nodig had.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>