Tros gokt mis met Sieneke; geen Eurovisiefinale voor NL

Helaas, het is Nederland opnieuw niet gelukt om de finale van het Eurovisie Songfestival te halen. In een op zich sterke tweede halve finale zijn er tien andere landen uitgekozen om door te gaan naar de finale van aanstaande zaterdag. Op welke positie Nederland is geëindigd, wordt zaterdag na afloop bekendgemaakt. Aan de inzet van Sieneke heeft het in elk geval niet gelegen.

Toegegeven: Team Sieneke heeft vanavond het maximale uit het nummer gehaald. Met een vleugje 70′s, zuivere zang (een zeldzaamheid vanavond!), een opvallende act en het lieve gezichtje van Sieneke stond de arena in Oslo in elk geval op zijn kop.

We hebben allemaal de verhalen gehoord dat de Songfestival-delegaties uit de verschillende landen de afgelopen dagen spontaan Shalalie Shalala begonnen te zingen. Dat bleef bij verhalen, ik heb in elk geval geen reportage gezien waarin deze hysterie werd vastgelegd.

Dat enthousiaste gebeuren heeft dus niet mogen baten. De eerste indruk geldt en die was niet sterk genoeg om Sieneke naar de finale te helpen. Dank voor alle moeite team Sieneke en de Tros, maar volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen. De Tros heeft al aangekondigd met het wat volksere genre door te gaan. Hopelijk verschuift het richting genre Nick & Simon of desnoods André Rieu. Dan maken we vast wel een kansje.

Voor aanstaande zaterdag is wel een dilemma opgelost: gewoon lekker RTL 4 kijken, naar de finale van X Factor.

Zie ook:
- NLpop: Sieneke in tranen: Ik ben erg verdrietig en emotioneel
- Glamour.blog.nl: De laatste finalisten Eurovisie Songestival bekend
- Tros-baas: Songfestival verslaat zaterdag X Factor
- Op hoop van zegen: Sieneke op het Eurovisie Songfestival
- X Factor vreest Eurovisie Songfestival niet
- NLpop: Berichten over kansje Nederland op Songfestival duiken op
- Eerste halve finale Eurovisie Songfestival bij de Tros
- Nationaal Songfestival trekt slechts 2 miljoen kijkers
- Tros-baas haalt uit naar weigerende Songfestival-artiesten

40 Reacties // Reageer

40 thoughts on “Tros gokt mis met Sieneke; geen Eurovisiefinale voor NL

 1. Tom

  Gut gut wat een verrassing.

    /   Reply  / 
  1. Jordy van Eijndhoven

   Hoezo verrassend? Is het De Toppers vorig jaar wel gelukt om de finale te halen, dan?

     /   Reply  / 
   1. Dana

    Nee, dat weten we allemaal wel. Hoezo?

      /   Reply  / 
    1. Jordy van Eijndhoven

     Nou, dat het dan niet zo’n verrassing is dat we nu weer niet door zijn. Dit ligt niet aan het lied, maar aan de stemming tussen de Oostblok-landen…

       /   Reply  / 
     1. Dana

      Oh kom op zeg! Dat meen je zelf ook niet. Het lag juist wel aan het lied. Voor wie zou een willekeurig mens stemmen? Een draaiorgelliedje met een meisje dat vocaal en fysiek er totaal niet bovenuit steekt, of een paar ‘geile wijven’ (het moet gezegd) met dijken van stemmen en een gelikt, professioneel nummer?

      Smaken verschillen, maar dit was een terechte adieu voor Nederland.

        /  
     2. Jordy van Eijndhoven

      Ik weet niet waarom jij denkt te weten wat ik wel of niet meen? Ik vond dat Sieneke toch wel aardig uitsprong vanavond. Beter dan dat ze de laatste tijd was met haar Shalalie. Je merkte ook dat ze er plezier in had en ik zag toch echt het publiek redelijk goed meeswingen. Dat het uiterlijk tegenwoordig voor de inhoud van het lied moet gaan is wel erg jammer.

      En nogmaals, De Toppers bereikten de finale ook niet. Waarom kwam dat dan?

        /  
   2. Dana

    Omdat de Toppers abominabel zijn. Net zoals Sieneke.

      /   Reply  / 
    1. Rein

     hahahahahaha waarom de toppers niet door waren vraagt ie… euhm, heb je even? Want daar is meer dan 1 reden voor op te noemen… ;)

       /   Reply  / 
    2. Jordy van Eijndhoven

     Ah, daar ben je het dus wel mee over eens met me, dank. :P

       /   Reply  / 
     1. Jordy van Eijndhoven

      Voordat niemand het snapt, vorig jaar werden De Toppers helemaal opgezweept dat we toen zeker de finale zouden halen en alles.

      Wow, op dit moment Sieneke bij shownieuws, zwaar in tranen. Dat is wel weer sneu :(

        /  
 2. Jordy van Eijndhoven

  Gewoon niet meer meedoen volgend jaar. Belachelijk gedoe. Heel het Oostblok is wel weer door, uiteraard…

    /   Reply  / 
  1. Tom

   Dat gebeurt namelijk ook als heel het Oostblok 100 keer beter is dan Nederland.

     /   Reply  / 
   1. Rein

    precies, altijd dat geklaag dat het oostblok op elkaar stemt, maar gemakshalve wel vergeten dat ze veel betere acts en nummers sturen. Kwaliteit gaat altijd door, kijk naar België.

      /   Reply  / 
    1. Jordy van Eijndhoven

     Ach god, wat een kwaliteit, een man met een gitaar. Die hadden we nog niet gezien in de afgelopen 75 jaar.

       /   Reply  / 
     1. Rein

      maar wel door naar de finale, geen oostblokland, niet 20 buurlanden, en inderdaad gewoon een man met een gitaar en een mooi nummer. Meer is niet nodig blijkbaar.

        /  
   2. Dana

    Inderdaad. Het viel me dit jaar reuze mee.

    Eerlijk gezegd wel genoten van Malcolm Lincoln (Estland) en inCulto (Litouwen).

      /   Reply  / 
  2. Jeroen

   Jordy, je hebt recht op je mening, maar je kletst uit je nek. Estland, Letland, Litouwen, Slowakije, Polen, Slovenië, Kroatië, Macedonië en Bulgarije zijn niet door en liggen in dat door jou beschimpte Oostblok. België, Denemarken, Griekenland, Cyprus, Portugal, Ierland en IJsland o.a. gingen door en liggen niet in het Oostblok. Misschien moet je kritischer kijken naar je eigen topografische kennis en smaak, want als je de uitschakeling van de Toppers en Sieneke aan iets anders wijt dan aan hun abominabele liedjes, mag je terecht aan jezelf gaan twijfelen.

     /   Reply  / 
   1. Jordy van Eijndhoven

    Ik zei toch ook niet dat ik het lied van de Toppers een succes vond? Ik zei dat omdat men vorig jaar zo ontzettend positief riep “Ja nu gaan we de finale wel halen” en dat het toen weer niet lukte. Ikzelf vond het een ruk-nummer. Ok, misschien is Shalalie dat dan ook, maar met de tijd wordt dat nummer leuker. In ieder geval vond ik Sieneke als eerlijke kijker niet de ALLERSLECHTSTE.

    Maargoed, ieder zijn eigen mening :)

      /   Reply  / 
 3. PINHEAD

  Erg verrassend idd!:P Andere landen waren gewoon 10 keer beter!
  De Tros heeft hier dus zelf om gevraagd! Bedankt Tros

    /   Reply  / 
 4. Dana

  Die kwast Kartner verdiende het wel, maar voor Sieneke is het natuurlijk sneu. Maar zeer begrijpelijk.

    /   Reply  / 
 5. Joran

  Vind het jammer hoe mensen reageren, ik had echt gehoopt op finale plek want dan kon Sieneke al die negatieve mensen lekker de mond snoeren! Het licht niet aan het liedje of persoon maar aan hoe Nederland kiest, iedereen weet hoe het moet maar niemand doet wat, dat is pas kansloos!

    /   Reply  / 
  1. Jordy van Eijndhoven

   Hier, dit bedoel ik dus. Ben het compleet met je eens. Enneh, zojuist bedankte Sieneke heel Nederland toch voor de steun… Ze moest eens weten wat er hier allemaal al gezegd was en getwitterd was… :(

     /   Reply  / 
   1. MASIS

    Trek het je niet zoveel aan joh. Er zijn belangrijkere dingen in het leven waarover je je kunt opwinden. Sieneke & het songfestival zijn dat niet waard. Zelfs Sieneke zal niet zoveel treuren als jij nu doet.

      /   Reply  / 
   2. Samantha

    haha dat kon je vantevoren weten ..
    het was ook bagger dusjhaa ..

      /   Reply  / 
 6. B.K.

  Afgezien van het liedje, het wel of niet aanwezig zijn van vriendjespolitiek of het vals zingen en belachelijke acts: we moeten er gewoon mee stoppen. Waarom zou je dit nog blijven doen? Het heeft gewoon geen zin. En al ben je door naar finale, wat schiet je daar nou mee op? Dit kan zo nog wel 30 jaar doorgaan, dan hoor je een bejaarde Cornald Maas zeggen: ‘Ja kijkers, het is alweer 36 jaar geleden dat we in de finale stonden en 65 jaar geleden dat we wonnen.’
  Wat schiet je er allemaal mee op? Geen klote. Zelfs als je wint, wat heb je eraan?

    /   Reply  / 
 7. Richard

  Graag volgend jaar nathalie, hind en glennis grace als groep sturen met een geweldige danceplaat! Na een keer horen moet je zeggen WOW! Dat zou ik wel eens leuk vinden

    /   Reply  / 
  1. Samantha

   Nou nee , geen Vrouwens meer ,

   maare niets werkt mischien toch Waylon .. of nick en simon met gitaar .. mischien werkt het well weer

     /   Reply  / 
 8. MASIS

  Dit hadden we vanaf het begin al voorspeld en eigenlijk doet het me niks dat Sieneke niet door is. Opzich best wel terecht want ze was 1 van de slechtsten vanavond en al helemaal vergeleken met de sterkere oostbloklanden: je kunt zeggen wat je wil maar zij komen met echte kwaliteit en dat wordt beloond met een finaleplaats. Sieneke had gewoon een oudbollig & saai liedje. Ik had het haar gegund maar helaas. Het is een slecht nummer dat dus zoals verwacht laag is geeindigd. Zielig voor Sieneke maar wel de verdiende loon voor Pierre Kartner die er heilig van overtuigd was dat we met zijn nummer zouden winnen. Ow wat een geweldige man. NOT.

    /   Reply  / 
  1. PINHEAD

   I totally agree

     /   Reply  / 
 9. Samantha

  @Jordy van Eijndhoven .. Nou ik heb 1000% liever de toppers dan dat zielig meisje .. maare ff vraagje ik hoop echt dat jij niet uit Eindhoven komt :P .. haha ..

  Ojhaa PS : je hebt geen smaak

    /   Reply  / 
  1. Jordy van Eijndhoven

   Ja, en De Toppers haalden de finale ook niet XD

   En nee, ik kom niet uit Eindhoven -_-
   Oh ja, PS: Ieder zijn eigen smaak, leer jij maar eerst fatsoenlijk spellen.

     /   Reply  / 
 10. Rob

  MM,

  Beste mensen ik heb even naar jullie kommentaren gekeken.
  Wat mij opvalt is het volgende, er wordt voorbij gegaan aan het feit diegene die hieraan hun geld verdienen. De media en overigen..

  Of Sienneke nu wel of niet kwalitatief genoeg is, en of ze nu jong en onervaren is niet zo belangrijk.. het feit dat wij, (ook ik ) de moeite nemen om ons hier druk over te maken. Staat eigenlijk niet in verhouding tot werkelijke problemen in de samenleving ook hier in “ons” Nederland..
  Sienecure… hebben we dan niets anders te doen???

  Waar gaat het over !!! 3x nix, een moment in Oslo phhh lekker belangrijk.
  Niet onbelangrijk voor degene die betrokken zijn, zeker niet..maarre kom op.. er zijn ergere dingen..

  Stel je voor dat je al je familie kwijt ben in, eenen, denk er maar eens over na..song festival.. mag nooit zo,n drama zijn…

  de groeten aan een ieder. en een fijne dag…

    /   Reply  / 
 11. hmmm

  Het is geen verrassing dat Nederland weer terecht uitgeschakeld is. Jaar in en jaar uit sturen ze kansloze liedjes met kansloze zangers en zangeressen.
  Nederland denkt dat de rest van de bevolking ook luistert naar carnavalsliedjes.
  Gelukkig is de rest van de bevolking niet zo smakeloos als de Nederlanders.
  Zo smakeloos dat een concert van de toppers wordt uitverkocht. ‘Goed’ zo Nederland.

    /   Reply  / 
 12. Bart

  We sturen toch ook ieder jaar een kansloos lied (niets ten nadele van Sieneke, want zij deed het prima) maarja het is niet gek dat Nederland niet verder komt… tis BAGGER, BAGGER, BAGGER.. en als het aan de Tros ligt gaat dat zo nog jaren door :S trek de stekker er alsjeblieft uit

    /   Reply  / 
 13. Martijn

  Hoe kan dit nou!? Ik ben in shock!!!!!! Zo’n geweldig optreden!
  shalali shalala shalali shalala wat stond ik voor schud
  shalali shalala shalali shalala draai me om in me graf
  Nederland is af gegaan en daarom verlies ik nu mijn baan en weet ik het niet meer. shalali shalala shalali shalala tot de volgende keer.
  ( Nederland is echt afgegaan.Je schaamt je toch rot met zo’n nummer en mimespelers met het orgel. We waren echt het lachertje van de avond. Oh wat is Nederland toch lekker op de kaart gezet NOT!)

    /   Reply  / 
  1. hmmm

   Martijn is tenminste eerlijk. De presentatoren van gisteren zeiden dat het publiek gek werd van het liedje. Nu blijkt wel dat het niet op een positieve manier bedoeld was.

     /   Reply  / 
 14. Zo

  meedoen is belangrijker dan winnen…haha
  wel raar dat iedereen zo verbaasd is. Nederlanders zijn hier zo goed in. Eerst was het een schande dat Pierre dit nummer maakte. Daarna vonden we Sineke niks…en net voor het festival werden we hoopvol en kon het nummer best de finale halen…en tijdens de finale vonden we Sineke de beste en dan word ze niet gekozen en dan spreken we allemaal van een schande maar feit is gewoon dat dat nummer toen het geschreven werd al geen schijn van kans had. Niet omdat het Oostblok zo goed is maar wij zo slecht. Wil je winnen dan moet je beter zijn en niet als calimero’s zeggen wij staan al 6 jaar niet in de finale…..moeten mensen daarom medelijden hebben met ons? Stuur volgend jaar gewoon Beyonce.

  Overigens wel grappig dat de toppers met shine komen en dat die de finale niet halen en een ander land komt met een nummer shine en die halen de finale wel. Het ligt toch echt aan de Nederlandse inzendingen zelf.

    /   Reply  / 
  1. MASIS

   Tja je hebt van die types die met de massa meegaan maar ik heb vanaf het begin al gezegd dat het niks is & dat het niks gaat worden. Nederland heeft zich alleen maar voor schut gezet tegenover de andere landen. Totaal geen verrassing & een terechte uitschakeling hoe zielig het ook is voor Sieneke maar met alle respect: dit is toch geen nummer voor 18 jarig meisje? Het trieste is, is dat ze (zoals ik hier in februari ook al zei) haar hele leven om dit nummer bekend zal staan. De shalalalie-zangeres….je zou maar in haar schoenen staan.

     /   Reply  / 
 15. Pingback: Wat nou stoppen met Songfestival? 2,5 miljoen kijkers! | Zappen

 16. Pingback: Voetbal International haakt in op afgang Sieneke | Zappen

 17. Sven van der Man

  Het blijft gewoon een aanfluiting. En je ziet het ook terug bij de finalisten. Daar zitten nu gewoon hele goede nummers bij. Dus men kan absoluut nu niet meer roepen dat het vriendjespolitiek is enz.
  Want het feit is dat de Tros een grote foute heeft begaan door een oudbollig nummer in te zenden. Zo’n nummer waarvan, als iemand het begint te zingen, je ze een knal op de gezicht wil verkopen, zo hard dat ze smurfen beginnen te zien. En vervolgens roept “Doe normaal man, je bent toch wel goed bij je hoofd?”

  Sieneke, moest helaas de klappen opvangen van de fout van de Tros.
  Dat arme meisje moest een vreselijk nummer ten gehore brengen, en had waarschijnlijk zelf allang door “Dit wordt een lange avond…”
  Niemand van de criticasters die Sieneke aanvalt, maar ja…Nederlanders en hun interpretatie vermogen is schrijnend.

  Volgende keer gewoon een dance nummer inzenden. Want daar blinkt Nederland in uit, en je moet altijd je sterskte troeven spelen.

    /   Reply  / 
  1. PINHEAD

   Ja idd!! Jij snapt het! Ze moeten eens kijken welke NLse acts het goed doen in het buitenland en dan zoiets naar het ESF sturen. Bijv. Within Temptation(heel populair in Europa), niet dat ze WT moeten sturen(willen ze zelf toch niet), maar een soort gelijke act. En bijv. een dance nummer met een DJ en een zangeres! Maarja dat zal helaas niet gebeuren aangezien het ESF voorlopig bij Het antieke TROS zal blijven. Voorlopig kun je dus niet rekenen op een finaleplaats… Van de oosblokkers kun we nog wel wat van leren, zij sturen teminste een goed nummer en een goede act die staat als een huis… En kijk maar naar Belgie,gewoon een mooi klein Milow-achtig liedje, gaat ook gewoon door naar de finale. Dus het ligt niet aan andere landen die op elkaar stemmen, het ligt gewoon aan ons…

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>