Art Rooijakkers zoekt nalatenschap Pim Fortuyn

Lola Zoekt Brood was afgelopen zomer te zien bij de Avro, een programma waarin Lola Brood op zoek ging naar de nalatenschap van haar vader. De Avro geeft hier in maart een vervolg aan met Edwin Zoekt Fortuyn, waarin de vermoorde politicus Pim Fortuyn centraal staat. Art legt zijn zoektocht af met Edwin Fortuyn, een volle neef van Pim.

“Vanaf zijn geboorte was hij anders en dat is hij altijd gebleven. Hij zei wat hij dacht en hij deed wat hij zei. Hij was eerlijk over alles, van achterkamertjespolitiek tot darkrooms. Daarmee veroverde hij de harten van vele Nederlanders. Pim Fortuyn was academicus, ondernemer, schrijver, columnist, politicus en bovenal persoonlijkheid”, schetst producent IdTV het beeld van Fortuyn.

Neef Edwin Fortuyn was 20 jaar toen zijn oom werd vermoord. Samen met Art gaat hij op zoek naar verhalen over zijn oom, Pim Fortuyn. In vier afleveringen is te zien hoe Edwin ontmoetingen heeft met kroegvrienden, studenten, collega’s en tegenstanders en langzaam het leven leert kennen van een man die nooit genoegen nam met minder dan het maximale.

Zie ook:
- Art Rooijakkers begeleidt Lola Zoekt Brood

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Art Rooijakkers zoekt nalatenschap Pim Fortuyn

 1. Sanne

  Heeft Art niet al genoeg programma’s? Die man is dag en nacht aan het werk

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Voor zover ik weet liggen er alleen nog opgenomen afleveringen van Wie Is de Mol? op de plank. Dus in die zin is een nieuwe klus best logisch toch?

     /   Reply  / 
   1. Levi

    Herman, heb je eigenlijk nog iets vernomen over 71 graden noord? Dat zou ook terugkeren in 2012, met Art. Bijna alles van de Avro is tegenwoordig van Art

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>