Meedogenloos en machtswellust: Borgias bij de Avro

De zaterdagavond van Nederland 2 kent sinds dit tv-seizoen een vast drama-tijdslot. Vanaf vanavond de eer aan de Avro dat te vullen en wel met de gelauwerde aankoop Borgias. Het kostuumdrama handelt over de intriges van de beruchte Borgia-familie, die met Rodrigo Borgia oftewel Paus Alexander VI, de macht grijpen in het Rome van de 15e eeuw.

Het was de tijd van Da Vinci en Michelangelo. Een tijd van creativiteit en intellectuele prestaties. Maar het was ook de tijd van Machiavelli, van wetteloosheid, oorlog en zedeloosheid. Het hart van de wereldorde was het Vaticaan, dat ingreep bij conflicten tussen landen. Aan het hoofd van het Vaticaan stond een man met ongelofelijke macht: Paus Alexander VI. Zijn heerschappij over Rome zou de zwartste periode uit de kerkelijke geschiedenis worden. Zijn echte naam wordt tot op de dag van vandaag in verband gebracht met meedogenloosheid, machtswellust en moreel verval: Rodrigo Borgia.

De eerste aflevering begint in het jaar 1492. Terwijl Columbus naar de Nieuwe Wereld reist, ligt Paus Innocentius VIII op sterven. Hoewel er genoeg Italiaanse opvolgers zijn, is het de Spaanse nieuwkomer Rodrigo Borgia die zich, dankzij zijn zoon Cesare, tot Paus Alexander VI laat zalven. Veel tijd om te genieten van zijn nieuwe status krijgt Rodrigo echter niet. Cesare baalt omdat zijn vader hem tot kardinaal heeft aangesteld terwijl zijn jongere broer het Pauselijk leger mag aanvoeren. De 12-jarige Lucrezia staat in de coulissen te popelen om zich in de interne machtsstrijd te mengen. Intussen roeren ook externe vijanden zich, aangevoerd door kardinalen Della Rovere en Orsini.

Bekijk een uitgebreide trailer:

Borgias, 22.30 uur, Avro (NL2)

Zie ook:
- Publieke Omroep koopt The Borgias en Borgen op MIP
- Nederland 2 geeft drama prominente plek op zaterdag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meedogenloos en machtswellust: Borgias bij de Avro

  1. Mark

    Briljante serie!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>