Anouk solliciteert voor Songfestival, maar geen voorronde

Wanneer je de Nederlander vraagt naar wie er naar het Eurovisie Songfestival zou moeten gaan, volgt vaak een lijstje grote namen. Artiesten die wel gek zouden zijn om hun nek uit te steken op het wispelturige liedjesevenement, waar Nederland al jaren op rij een modderfiguur slaat. Des te opmerkelijker dat ‘s lands trots Anouk zich bij de Tros meldt om mee te doen, volgend jaar in Malmö. Maar Anouk heeft er weinig trek in mee te doen aan de voorronde die het Nationaal Songfestival heet, wat de Tros wel graag wil.

De zangeres meldt op social media: “Nou..ik had mij dus opgegeven voor het Eurovisie Songfestival. Volgens mij heb ik hier een killersong klaarliggen, maar helaas de Tros maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van. het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. Jammer hoor.”

Eerder is overigens al bekend geworden, dat Talpa de productie van het Nationaal Songfestival op zich neemt. John de Mol streed voor een finaleplaats, maar Joan Franka strandde in de halve finale.

Overigens zou ik het wel weten: gewoon lekker Anouk sturen. Ze levert al jarenlang kwaliteit in Nederland en bleef in het buitenland niet onopgemerkt. Anouk is verder een podiumbeest, een lekkere verschijning en met haar grillige karakter zal ze zeker opvallen op het Eurovisie Songfestival.

De Tros belooft Anouk in een reactie direct een plek op het Nationaal Songfestival dat begin volgend jaar wordt gehouden, zo meldt De Telegraaf. Ondanks dat de Nederlandse hitzangeres zich heeft gemeld, en de Tros verwacht dat Anouk hoge ogen kan gooien op het liedjesevenement, wil de omroep vasthouden aan een nationale finale met meerdere artiesten.

Songfestival-commentator, Tros-presentator en zanger Jan Smit ziet Anouk graag deelnemen. “Blij dat je zo enthousiast mee denkt over het songfestival! Met een goed liedje win jij toch makkelijk die nationale competitie..?! Ik zou het in ieder geval helemaal te gek vinden als je mee wil doen!” Ook Daniël Dekker en producer Eric van Tijn omarmen de sollicitatie van Anouk.

Zie ook:
- John de Mol produceert in 2013 opnieuw Songfestival
- Eurovisie Songfestival 2012: Hup Zweden en Cyprus!
- Tros met champagne en taart bij Joan Franka
- Joan Franka trekt meer kijkers dan 3js in halve finale

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Anouk solliciteert voor Songfestival, maar geen voorronde

 1. Martijn

  Als Anouk zich meldt, dan zou ik die nationale competitie lekker schrappen. Daar zit zo’n ster niet op te wachten.

    /   Reply  / 
 2. Jeffrey

  Uit alles blijkt toch dat Anouk zichzelf wel erg goed vindt? Laat haar inderdaad meedoen in de voorronde en dan zullen we zien of ze het beste liedje heeft. Dit klinkt wat mij betreft als een verwende ster die bij de VIP-ingang staat te zeuren.

    /   Reply  / 
 3. Jeroen

  John de Mol zei al bij VI Oranje dat hij graag Anouk wilde hebben voor het songfestival.. Nou kom op John, schot voor open doel zou ik zeggen.. Schappen dat nationaal gedoe, en direct Anouk in zetten, zij zal toch de meeste stemmen krijgen.. Mocht het dan nog niet lukken, kappen met dat gedoe..

    /   Reply  / 
 4. Tabuu

  Denk eerlijk gezegd dat we het ook met haar niet redden, topzangeres maar geen showvrouw –> belangrijkste maatstaf op songfestival tegenwoordig… Waylon is onze beste entertainer, als hij op zijn best is, moet dat verdorie toch gewoon naar de finale kunnen!?! En wat ik nu opper zal ook een hoop mensen tegenstaan, maar let maar op: Paul Turner zou het ook hartstikke goed doen. Veel beter dan Anouk, Ilse de Lange, Jan Smit en LA The Voices. Dit jaar werd de top vijf oa gevormd door een hele vreemde vrouw met een dancenummer (zweden), vijf oma’s (rusland), een meid die het hele liedje enkel schreeuwde (albanie) en een piraat (turkije). Open jullie ogen nou eens, we komen er niet meer met enkel een goed liedje, maak er een keiharde show van!

    /   Reply  / 
  1. Alex

   Lol…Waylon? Welgeteld één hitje gehad en die loopt daar nu nog steeds van naast zijn schoenen. Daarnaast ook niet de juiste muziek-stijl voor een songfestival, komt niet over.

     /   Reply  / 
  2. PigBag

   Anouk geen showvrouw? Mag ik even smakelijk lachen? En dan kom je met Waylon op de proppen. Dat je ‘n Waylon-fan bent is nog tot daar aan toe maar ga alsjeblieft geen onzin lopen verkondigen.

     /   Reply  / 
 5. vinn

  Ik zeg doen!

    /   Reply  / 
 6. John Doe

  ”Overigens zou ik het wel weten: gewoon lekker Anouk sturen. Ze levert al jarenlang kwaliteit in Nederland en bleef in het buitenland niet onopgemerkt. ”

  Bekend in het buitenland werkt niet. Kijk maar naar Ierland en UK dit jaar.

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Deelname Anouk aan Songfestival toch weer reëel | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>