Ongeluk Janine Abbring in derde aflevering Wie Is de Mol?


Het is vanavond de avond van Janine Abbring. In de derde aflevering van Wie Is de Mol? zit de opdracht waarmee de Vara-presentatrice een ruggenwervel verbrijzelde. Het is de opdracht waarmee Janine uit het spel verdwijnt (hoewel veel kijkers vermoeden dat Janine de Mol is), later blijkt dat ze nog maandenlang moet herstellen en revalideren van de klap. “Ik wist meteen dat het heel erg mis was. Ik heb alleen mijn armen gebruikt om weer boven te komen. Een man in duikpak zei dat ik naar de kant moest zwemmen. Maar ik zei ‘No, no’ en lag daar als een soort zeehondje wachtend op Lenie ‘t Hart.”

Janine doet haar verhaal in Pauw & Witteman, het enige tv-interview dat ze over Wie Is de Mol? geeft. “Ik heb van alle mensen die zijn gesprongen de meest keurige sprong gemaakt. Het ging precies volgens de instructies, alleen heb ik op het laatste moment mijn rug hol getrokken. ‘A jumping banana’, noemen ze dat ook wel in het ziekenhuis. Het is botte, botte pech!”

Uiteindelijk wordt Janine aan de kant getrokken, waar ze kan liggen. Ze checkt meteen of er nog gevoel zit in haar benen en of ze haar hoofd nog kan bewegen. Dat is het geval. Toch peinst ze er niet over om overeind te komen, zoals hulpverleners haar proberen te motiveren. “Ze hadden die sprong gezien en dachten misschien dat ik zo’n vrouw was met hyperventilatie-achtige verschijnselen. Dat het misschien de spieren waren. Maar ik ben iemand die fysiek redelijk wat heeft meegemaakt, ik ga best wel struikelend door het leven. Daardoor weet ik dat je een gevoel dat er iets mis is in je lijf, dat moet respecteren. Ik ben blijven liggen en zei: ‘Het is heel lullig, zo onderin deze kloof, maar ik weet niet hoe we hier weg komen, in mijn geval niet lopend.’”

Art Rooijakkers vertelt aan deze blog: “Het belangrijkste was voor iedereen de gezondheid van Janine, om die veilig te stellen. Je zult wel zien dat we het heel belangrijk vonden op die plek dat ze medische zorg kreeg. Niemand was na het ongeluk bezig met de vraag hoe het nu verder moet met het programma. Dat komt pas later.”

Kandidatenbegeleider Jan Peter Pellemans benadrukt dat het ongeluk toch ècht een gevalletje van dikke pech is. Het is nu gebeurd bij een sprong van grote hoogte, maar iemand had ook over de eigen veters kunnen struikelen en zich daarbij permanent beschadigen. “Het was een extreem dom ongeluk dat iedereen had kunnen overkomen. Op de plek van deze opdracht springen heel veel mensen van die rots. Het is gewoon ongelofelijke pech geweest.”

Bekijk het gesprek met Janine:

Wie Is de Mol?, 20.30 uur, Avro (NL1)
Pauw & Witteman, 23.00 uur, Vara (NL1)

Zie ook:
- WIDM: Waarom Zarayda Groenhart de Mol is
- Zarayda: Bij BNN geen mogelijkheid om door te groeien
- Art: Wie Is de Mol? kijkt weg als Hollywood blockbuster
- Ongeluk Janine Abbring te zien in Wie Is De Mol?
- Janine Abbring zou weer meedoen aan Wie Is De Mol?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>