Avro met nieuwe docusoap Concertgebouworkest // AvroTros

bloed zweet concertenDe Avro heeft de afgelopen maanden weer het Koninklijk Concertgebouworkest gefilmd voor een docusoap. Op de late avond van Nederland 2 is te zien hoe zij aan hun laatste seizoen beginnen met chef-dirigent Mariss Jansons. Vervolgens is er een aflevering met de concertmeesters en andere strijkers. Tot slot zijn enkele vertegenwoordigers van de blazersgroep te zien.

De eerste aflevering gaat over Mariss Jansons – al tien jaar de chef-dirigent van het Concertgebouworkest. Enkele musici van zijn orkest vertellen over Jansons extreem toegewijde en nauwgezette manier van werken. Vervolgens is te zien hoe Janssons zich voorbereidt op de opvoering van de derde symfonie van Mahler.

Na elke aflevering komt de Avro met een tv-registratie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Heel slim geprogrammeerd.

Bloed, Zweet & Concerten, 22.45 uur, Avro (NL2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>