Avro brengt voor 30ste keer Prinsengrachtconcert // AvroTros

frits sissingHet hoogtepunt van het grachtenfestival is vanavond met het Prinsengrachtconcert. De Avro heeft meteen een jubileum te pakken, want het is de 30ste keer dat de omroep het evenement uitzendt. Iets waar presentator Frits Sissing trots op is. “Het Prinsengrachtconcert is uitgegroeid tot een instituut en een evenement waar iedereen aan het eind van de zomer naar uitkijkt. Elk jaar is het weer een bijzondere avond op een feeërieke gracht, met internationale topmusici, waar duizenden mensen ter plekke en honderdduizenden mensen thuis van genieten.”

Dit jaar soleert zowel de Georgische violiste Lisa Batiashvili als haar echtgenoot, de Franse hoboïst François Leleux, op de Prinsengracht. Samen met bevriende musici spelen zij werken van J.S. Bach, Piazzolla en van de Georgische componist Tsintsadze. Traditiegetrouw wordt het Prinsengrachtconcert afgesloten met Aan de Amsterdamse Grachten.

Prinsengrachtconcert, 21.20 uur, Avro (NL2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *