Frits Sissing: Karin Bloemen gevreesd kandidaat Maestro

Frits Sissing keert vanavond terug op de zondagavond van NPO1. Niet met een nieuwe zoektocht naar musicaltalent maar met het derde seizoen Maestro, dat eerder is uitgezonden op de donderdagavond. De presentator heeft er alle vertrouwen in dat het een succes blijkt. “Iedereen heeft weleens stiekem tussen de schuifdeuren met zo’n dirigeerstokje lopen zwaaien of gedagdroomd om dat te doen. De kijkers thuis hebben dat gevoel ook. Ze kunnen zich gemakkelijk inleven in de kandidaten.”

De BN’ers die de baton oppakken zijn Patrick Stoof, Leona Philippo, Ferry Doedens, Daan Boom, Aaf Brandt Corstius, Marlou van Rhijn, Karin Bloemen en René Froger. Frits in Televizier: “Karin is volgens haar medekandidaten een van de meest gevreesde kandidaten. Ze is een sterke persoonlijkheid die stevig in haar schoenen staat en overwicht heeft. Met die eigenschappen kun je in Maestro heel ver komen.”

Maestro is meer dan zwaaien met een stokje, vindt de musicalman. “Je moet met overzicht leiding kunnen geven en iets van muzikaliteit hebben. Het is anders dan zingen, je moet vooruit kunnen denken. Dat vergt discipline, helikopterview en een scherp geheugen. Ik denk dat mensen dat nog steeds onderschatten. Daarom proberen we dit seizoen nog duidelijker te maken waar de dirigent bij een stuk vooral op moet letten.”

Maestro, 20.20 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>