Waarom Floortje, Geer & Goor of Penoza de Televizier-ring wint


Wie gaat er vandoor met de Gouden Televizier-ring? Vanavond rond 22.15 uur moet het verlossende woord klinken. Floortje naar het Einde van de Wereld, Geer & Goor zoeken een Hobby en Penoza IV maken nog kans. En elk programma heeft zo zijn eigen sterke punten om te winnen.

Zelf denk ik dat dit jaar het momentum is voor Gerard Joling en Gordon. Na drie seizoenen van hun programma’s met ouderen lijkt heel Nederland overtuigd van het goede werk dat ze doen. Zelfs premier Rutte geeft zijn goedkeuring aan de twee in het programma. Geer & Goor lijken de favoriet.

Daar staat tegenover dat Penoza IV de grootste online community heeft weten te bouwen. De Facebook-pagina rondom de misdaadserie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, het is ook het kanaal waar de makers nieuwtjes en scoops rondom Penoza naar buiten brengen. En hoewel Monic Hendrickx als Carmen een grote onderwereldfiguur speelt, de kijker heeft haar in het hart gesloten.

Floortje Dessing maakt daarentegen het programma dat door iedereen is omarmd. Ik heb niemand ooit horen zeggen haar reisprogramma stom te vinden. Sterker nog: een aflevering Floortje naar het Einde van de Wereld trekt moeiteloos 2 miljoen kijkers. Zelfs een herhaling scoort vaak nog boven het miljoen.

Voor de verkiezing gaan vanavond tijdens het Gala de stembussen nog één keer open. De ervaring leert dat zenders van kanshebbers het publiek op dat moment oproepen om voor de eigen titel te stemmen. Het toeval wil dat Gordon vanavond is te zien in Goor Draait Door, al is dat programma niet bijster goed bekeken. Expeditie Robinson op RTL 5 is dat wel, ook daar zal een oproep voor Geer & Goor worden gedaan. Maar is de Expeditie-kijker niet zuur dat hun programma buiten de nominaties valt?

De publieke omroep moet kiezen voor welk programma zij de meeste campagne voeren: Floortje of Penoza. En welke invloed heeft het als Floortje of Monic al een Televizier-ster meeneemt als meest geliefde presentatrice of tv-actrice?

Kortom: hoewel voor alle genomineerden iets valt te zeggen, lijkt het onmogelijk te voorspellen wie er vanavond met de ring naar huis gaat. Dus gaan we maar gewoon kijken. Het belooft een leuk Gala te worden, met uitreikers als Famke Janssen en Churandy Martina en een optreden van Dua Lipa.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Waarom Floortje, Geer & Goor of Penoza de Televizier-ring wint

 1. Cees

  “Goor Draait Door, al is dat programma niet bijster goed bekeken”…
  Nou Herman, toch een miljoen kijkers hoor.

    /   Reply  / 
 2. Dennis

  Het is Gieren met Goor ;-)
  Hoewel de draaideur idd uit Goor draait door komt!

    /   Reply  / 
  1. Cees

   Ow ja dat was me niets eens opgevallen dat Herman dat verkeerd had :) en ik het zomaar overnam :)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>