Floortje Dessing grote winnaar Televizier Gala

Floortje naar het Einde van de Wereld heeft donderdagavond de Gouden Televizier-ring gewonnen. Het maakt van de reisjournalist, ook genomineerd als beste presentatrice, de grote winnaar van het Gala. Floortje, die de afgelopen weken na haar nominatie zo vaak heeft herhaald ‘helemaal niet thuis te horen’ tussen de Linda’s en de Chantals, bewijst met de zege haar bescheiden ongelijk.

Floortje naar het Einde van de Wereld is dan ook een fantastisch reisprogramma met een bijzonder format erachter: mensen bezoeken die ver van de bewoonde wereld leven. Het is lang geleden dat een reisprogramma er met de publieksprijs vandoor is gegaan, de laatste keer was min of meer Villa Felderhof in 1998.

De prijzenpot is vanavond mooi verdeeld. RTL scoort met Humberto Tan en Chantal Janzen als favoriete presentatoren terwijl SBS 6 de beste acteur in huis heeft met Thom Hoffman, voor zijn rol in Dokter Tinus. De beste actrice zit bij AvroTros-serie Flikken Maastricht in de vorm van Angela Schijf, terwijl Pip Pellens het talent is. Zij is te zien bij zowel RTL als SBS. Tot slot krijgt Pauls Puberkookshow de Gouden Stuiver voor beste jeugd- en kinderprogramma.

Dit jaar verruilt Televizier verder Carré voor de Heineken Music Hall. In die poptempel kan de organisatie groter uitpakken met show op het podium, terwijl in de uitzending zelf is gekozen voor een wat meer staccato line-up. Uitreiking na uitreiking, niet langer onderbroken door de instarts met koffertjes, waarin de uitslag van een televisie-onderzoek zitten.

Het zorgt ervoor dat de verrassingen van de speeches en prijsuitreikers moet komen. De Koefnoen-imitatie van Mark Rutte zorgt voor gelach in de zaal, maar Floortje hoort het met kromme tenen aan. En ook de veren die Hollywood-ster Famke Janssen uitdeelt aan drie Nederlandse acteurs komt wat ongeloofwaardig over; zij lijkt hoogstens bekend met Thom Hoffman. Anderzijds geeft de uitreiking door deze internationale ster wel wat gewicht aan deze categorie, dit jaar in het leven geroepen.

Al met al een mooie avond, maar vooral door de oprechte en emotionele speech van Floortje Dessing. Zij zou wel eens een Televizier-routinier kunnen worden als één van de meest geliefde programmamakers van Nederland.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Floortje Dessing grote winnaar Televizier Gala

 1. Nelleke

  Lieve Floortje
  Van harte gefeliciteerd met je meer dan verdiende televizier ring.
  Heel veel liefs

  Nelleke

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>