Spannende privacy-klopjacht Hunted van start op NPO3

Je gaat de deur uit op weg naar je werk. Dikke kans dat je in de tussentijd door een tiental (beveiliging)camera’s in de gaten wordt gehouden – als het er niet meer zijn. Hoe moeilijk is het om anno 2016 ongezien door Nederland te trekken? Of om zelfs uit handen te blijven van rechercheurs en andere opsporingsdiensten? Dat moet duidelijk worden in de nieuwe spelshow Hunted, vanavond te zien op NPO3.

Twaalf ‘gewone’ Nederlanders hebben zich opgegeven voor het experiment, waarbij ze drie weken op de vlucht gaan voor professionele opsporingsexperts. Dat moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen, want elk van de voortvluchtigen heeft een camerateam om zich heen lopen, die binnen de kortste keren traceerbaar zijn. Daar moet je dus even doorheen kijken.

“Het was echt een jongensdroom van me om dit eens mee te maken”, zegt Lenny Keylard tegen ANP. Lenny sis bekend uit The Voice of Holland en hij beeldt zich al van jongs af aan in hoe het is om op de vlucht te zijn. “Als ik films keek, stelde ik me al voor wat ik zou doen als ze achter mij aan zouden zitten.” Dat valt hem in praktijk zwaar. “Je bent continu gespannen en steeds bezig met complottheorieën. Je maakt jezelf snel gek, het is mentaal heel zwaar. Ik had ook het idee dat ik continu in beweging moest blijven. Daardoor en door alle spanning ben ik zeven kilo afgevallen.”

Aansluitend zendt AvroTros vanavond de PrivacyTest uit, waarin Art Rooijakkers toetst hoe privacybewust we zijn. Zijn de deelnemers in de studio en de kijkers thuis voldoende beschermd tegen privacy-inbreuk en computercriminaliteit? Aan de hand van vier vragenrondes laat het programma zien hoe en waarom men persoonlijke gegevens het beste kan beschermen. De kijker thuis kan meespelen via een second screen.

Hunted, 20.30 uur, AvroTros (NPO1)
Privacytest, 21.30 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>