BN’ers op criminele pad voor schrijfwedstrijd De Pennen Zijn Geslepen


We hebben onze sterren al heel wat capriolen zien uithalen op televisie. Denk aan kunstschaatsen, skischansspringen, zingen, dansen of een stormbaan overgaan. AvroTros komt nu met een literaire variant: De Pennen Zijn Geslepen. Zeven BN’ers stappen in de wereld van misdaad, moord en intriges om tot een literaire thriller te komen. En dat gaat gepaard met spannend veldonderzoek.

De deelnemende BN’ers zijn Monic Hendrickx, Gerda Havertong, Arnold Karskens, Hans Obbink, Steven Pont, Tinkebell en Kees Moeilijker. Ze bezoeken crimescenes, onderzoeken sporen van een misdrijf, raken verwikkeld in achtervolgingen en moeten alles te weten komen over moordwapens en lijken. Daarnaast kruipen ze in de huid van slachtoffer en dader en worden ook zelf tot op het bot gefileerd. Het zevental wordt begeleid door literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en bestsellerauteur Saskia Noort.

Voor hun eerste opdracht, een geloofwaardige moord beschrijven in 750 woorden, ontmoeten zij een vrouw die ooit iemand met meerdere messteken om het leven heeft gebracht en haar straf inmiddels heeft uitgezeten. Wat was haar motief? Wat voelde zij op het moment van de daad? De thrillerschrijvers in spe vragen haar het hemd van het lijf op zoek naar inspiratie voor hun verhaal. Daarnaast bezoeken zij een crime scene. Wat vertelt deze over de moord en de dader? Welk bewijsmateriaal is doorslaggevend? Een wapenexpert vertelt hoe je het juiste wapen kiest en wat belangrijk is bij een moordwapen. Daarnaast krijgen de kandidaten tijdens verschillende masterclasses en gesprekken handvatten van de jury die belangrijk zijn bij het schrijven van een verhaal.

De Pennen Zijn Geslepen, 20.25 uur, AvroTros (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>