AvroTros op zoek naar roots BN’ers via dna

Begin volgend jaar komt Wie Denk Je Wel Dat Je Bent? op de buis, een programma dat het midden lijkt te houden tussen DNA Onbekend en Verborgen Verleden van de NTR. Elke aflevering wordt het dna van een bekende Nederlander afgenomen om te zien waar zijn of haar roots liggen. “Waar komen zijn voorouders vandaan? Welke mix van – soms heel oude en onverwachte – volkeren en culturen stroomt er door zijn aderen. De BN’er reist naar een bijzondere bestemming die wordt bepaald op basis van de resultaten uit de DNA-test.”

De omroep vervolgt: “Zo kan iemand weliswaar geboren en getogen zijn in Nederland, maar kunnen we in het DNA-profiel van die persoon sporen vinden die verwijzen naar verre, exotische of onverwachte landen, gebieden, volkeren en culturen. In combinatie met historische gegevens wordt een uniek verhaal blootgelegd dat veel verder gaat dan een stamboom kan laten zien.”

AvroTros verklapt nog niet wie het programma presenteert. Wie Denk Je Wel Dat Je Bent? is halverwege 2017 te zien.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>