NPO trekt stekker uit Koefnoen, opvolger in de maak

Na dertien jaar stopt Koefnoen. De NPO vindt het programma niet langer passen op de zaterdagavond en heeft in overleg met omroep AvroTros het besluit genomen de stekker uit Koefnoen te trekken. Wel is aan Koefnoen-duo Paul Groot en Owen Schumacher gevraagd om te denken aan een ander programma voor de zaterdagavond.

Paul en Owen betreuren het besluit, laten ze via Koefnoen-producent Human Factor weten. “We hebben de vijftien seizoenen Koefnoen met enorm veel plezier gemaakt. We begonnen het net een beetje onder de knie te krijgen. De samenwerking met ons hechte creatieve team ontzettend te gaan missen. Maar wij sluiten niet uit dat onze types in de toekomst nog eens ergens anders zullen opduiken. Koefnoen is voor ons een manier van kijken naar de wereld geworden.”

Een aflevering van Koefnoen trekt ongeveer 1 miljoen kijkers, veel sketches gaan na uitzending viral. Beroemde typetjes zijn Ipie, Joris & Monique, Fleur en Madelon (Dispuuttrutjes) en de Garnalenpelsters. Daarnaast zijn talloze BN’ers en polici gepersifleerd in Koefnoen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>