Art: Kandidaten WIDM 2017 gedwongen spel ècht te spelen


Weinig programma’s gaan zo lang mee als Wie Is de Mol?. Vanavond begint het zeventiende seizoen, het eerste seizoen na de serie met Klaas van Kruistum als saboteur, waarbij veel kijkers al in een vroeg stadium een hint oppikten. En het zestiende seizoen voor veel kijkers dus niet bijster spannend was. Dat is zeker onderwerp van gesprek geweest bij de evaluatie, toch meent presentator Art Rooijakkers dat het geen ramp is. “Er werd gezegd dat het programma toch ook een soort wedstrijd – of whodunnit – is voor kijkers. Een puzzel die je ook moet kunnen oplossen. Ik denk zelf dat wanneer je jaar in jaar uit een deksel op je neus krijgt, omdat het ‘te ingewikkeld’ is, je misschien eens afhaakt.”

We hoeven dus niet te verwachten dat de makers weer zo’n duidelijke hint in het spel verwerken dit jaar, wel krijgen de kandidaten een schop onder hun kont om aan de slag te gaan. Althans, dat laat Art doorschemeren in gesprek met het AD, als de krant opmerkt dat de ‘rijke BN’ers’ minder gehaaid spelen dan onbekende Nederlanders. “Wie dat vindt, gaat vooral dit seizoen heel leuk vinden. Er zit een soort continuïteit in de opdracht, ze lopen constant in elkaar over. Dat heeft gevolgen voor de kandidaten die zich meer gedwongen voelen het spel écht te spelen.”

Dat deelnemersveld bestaat dit jaar uit cabaretière en actrice Sanne Wallis de Vries, acteur Thomas Cammaert, radio-presentator Jeroen Kijk in de Vegte, actrice Imanuelle Grives, actrice Sigrid ten Napel, presentator Jochem van Gelder, columniste schrijfster en journalist Roos Schlikker, choreograaf Vincent Vianen, presentatrice en vlogger Yvonne Coldeweijer en wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Zelf ben ik erg enthousiast over Roos als kandidaat. Zij maakt zo nu en dan haar opwachting in talkshows en is dan een ontzettend leuke spreker. Ik ben heel benieuwd hoe zij zich in deze groep gaat gedragen. Maar het is ook heel leuk om wat meer te gaan zien van bijvoorbeeld Jeroen Kijk in de Vegte (sympathieke vent) of Sigrid ten Napel (vaak getypecast als introvert meisje) en Imanuelle Grives (leeft zich enorm in voor de rollen die ze speelt, hoe fanatiek is ze hier?).

Bekijk de leader om in de stemming te komen:

Wie Is de Mol?, 20.25 uur, AvroTros (NPO1)
Mol-talk, 21.30 uur, AvroTros (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>