Nieuwe informatie Hilversumse cold case in Opsporing Verzocht

De politie brengt vanavond in Opsporing Verzocht nieuwe informatie rond de dood van Martien van der Meijs in 2002 in Hilversum. Op 30 januari dat jaar werd de 72-jarige meneer van der Meijs, een gepensioneerde bakker, in zijn rug gestoken op de Admiraal de Ruyterlaan toen hij zijn hondje uitliet. Meneer van der Meijs wist nog net naar huis te strompelen en bij de intercom van zijn appartement aan te bellen, maar overleed later in het ziekenhuis zonder te kunnen vertellen wat er was gebeurd. Een cold case-team heeft onlangs nieuwe informatie over de mogelijke dader binnengekregen. Deze onbekende man zou nog altijd in de buurt van Hilversum wonen.

De aandacht voor deze cold case sluit aan bij een grote campagne van de Nationale Politie om getuigen van dit soort oudere levensdelicten te bereiken. Uit onderzoek vorig jaar blijkt dat er honderden mensen in Nederland rondlopen die meer weten over niet-opgeloste moorden. De politie hoopt deze getuigen onder andere te bereiken door het verspreiden van een speciale kalender in gevangenissen waarin 52 van die cold cases worden besproken. Ook Opsporing Verzocht legt komend jaar meerdere van deze misdrijven aan het grote publiek voor. Voor de gouden tip over de moord op Martien van der Meijs is een beloning van 20.000 euro.

Daarnaast in Opsporing Verzocht aandacht voor de brute overval op een 80-jarige dame aan de Spoorstraat in Roosendaal. Afgelopen zomer werd ze besprenkeld met een vloeistof door een man die daarna dreigde haar in brand te steken. Verder worden de eerste vragen gesteld over het doodschieten van een 60-jarige man afgelopen weekend in Breda.

Opsporing Verzocht, 20.30 uur, AvroTros

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>