Pannenkoekenbar in Gambia in seizoensopener Ik Vertrek

‘s Lands populairste reportageprogramma begint vanavond aan een nieuw seizoen: Ik Vertrek mag het op gaan nemen tegen de liveshows van The Voice of Holland. De meeste afleveringen spelen zich af in Frankrijk, maar deze seizoensopener kent een tropische bestemming: Gambia. Daar willen Theo Steenkamer en Jolanda Feenstra uit Emmeloord een pannenkoekenbar beginnen.

Want, iedereen houdt van pannenkoeken en pannenkoeken heb je nog niet aan de smiling coast, zo luidt hun waterdichte redenering.

En zo komt het dat ze hun vijf volwassen kinderen achterlaten en met een container vol gietijzeren pannen, poedersuiker en stroop naar de badplaats Kololi vertrekken. Voor een eenmalig bedrag van 20.000 euro en een maandelijkse huur van 500 euro nemen ze er een oude snackbar over. Een paar dooie ratten en een defecte frituurpan krijgen ze er gratis bij.

Theo en Jolanda kan het allemaal niets schelen, want zij maken zich – op z’n Gambiaans – niet langer druk om futiliteiten. Al snel wordt die positieve instelling behoorlijk op de proef gesteld. Het pannenkoekenmeel is lastig verkrijgbaar, het personeel niet altijd betrouwbaar en het toeristische Kololi tijdens het laagseizoen volkomen uitgestorven.
Blijven lachen is het devies. En nu maar hopen dat ze dat gat in de markt gevonden hebben.

Ik Vertrek, 21.30 uur, AvroTros (NPO1)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pannenkoekenbar in Gambia in seizoensopener Ik Vertrek

 1. Frans IJntema

  Wij kennen daar de situatie en ook de plek n.a.v onze vakanties in Gambia. Als het hun daar lukt om hun dromen waar te maken dan zitten ze ,,gebakken”. Om eens het Gambiaanse eetgebeuren af te wisselen met een Hollandse hap zijn we een keer naar die voormalige snackbar geweest. Na afloop hadden we toch het gevoel en beleving van: dit is niet Gambia! De sfeer en emotie ontbrak.
  Toch maar weer terug naar die heksenketel restaurants. Misschien dat er voor Theo en Jolanda toch nog een heleboel klanten komen aanwaaien en het een succes wordt: ik gun het ze, tis lef hebben.

    /   Reply  / 
 2. Dennis

  Doen ze ook mee met de AH Restaurantactie? Zo ja, dan komen we vanavond bij ze eten ;-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>