Patrick Stoof: Leven in de Brouwerij machtig mooi programma

De tijd dat er twee of drie Nederlandse biertjes op de menukaart staan, ligt ver achter ons. Nederland telt zo’n 140 brouwerijen die allemaal een eigen speciaalbiertje brouwen. En menig eetcafé – en zelfs de supermarkt – heeft inmiddels flink wat van die bieren te koop. Patrick Stoof en Kasper van Kooten doen een duit in het zakje door hun eigen bier te brouwen, te zien in het NPO2-programma Leven in de Brouwerij.

“Live in de Brouwerij is van oorsprong een Belgisch format, daar heette het Tournée Générale. Ik vond dat al een machtig mooi programma, dus ik hoefde niet lang na te denken toen AvroTros me benaderde me voor de Nederlandse versie”, vertelt Patrick in Televizier. “Zeker toen ik hoorde dat ik het samen met m’n oude vriend Kasper mocht gaan doen.”

Patrick en Kasper toeren in een oud busje door Nederland langs eeuwenoude familiebedrijven, creatieve start-ups en enthousiaste thuisbrouwers. De brouwers vertellen met passie over hun bier, de geschiedenis van hun brouwerij en het geheim van hun brouwproces. Al gauw merken Kasper en Patrick dat er achter elke brouwerij een bijzonder verhaal schuilgaat.

Tussen de gesprekken door proeven Kasper en Patrick er op los en recenseren zij de bieren van de brouwers. Ondertussen maken zij ijverig aantekeningen, want uiteindelijk gaan ook zij de uitdaging aan: het brouwen van hun eigen bier. De brouwers verzamelen zich op het eind van de reeks voor de ultieme eindproef: hebben Kasper en Patrick het ultieme bier weten te brouwen?

Zelf heb ik de eerste aflevering al mogen zien en dat is genieten. Patrick en Kasper zetten een heel vermakelijk en onderzoekend programma neer, prima te volgen voor bierliefhebbers en mensen die het met mate drinken.

Bekijk een preview:

Leven in de Brouwerij, 20.25 uur, AvroTros (NPO2)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Patrick Stoof: Leven in de Brouwerij machtig mooi programma

  1. simon

    1e aflevering zojuist gezien. Erg genoten van dit onderhoudende duo. En fantastische muziek als ondersteuning.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>